De fijne kneepjes van het snoeien

De snoeicursus van vorig jaar waarbij Cees van Dam uitleg geeft. (Foto archief AV)

Met de lente in aantocht is het weer tijd om de tuin in te gaan om te snoeien. Je kunt natuurlijk lukraak de takken te lijf gaan om alles kort en klein te knippen maar dat lijkt toch niet de meest verstandige manier. Daarom organiseert de Historische Tuin op zaterdag 7 maart een snoeicursus om uit te leggen hoe het wel moet.

De Tuinchefs van de Historische Tuin zijn met hun jarenlange ervaring in het groen bereid de fijne kneepjes van het vak prijs te geven. Hun deskundige advies zorgt er niet alleen voor dat u de nodige kennis opdoet maar ook dat u straks extra kunt genieten van een nette tuin.

Hoe ziet de snoeimiddag eruit? Om half twee wordt gestart met een stukje theorie over hoe en wanneer te snoeien. Hierna gaat u de Tuin op om alles in praktijk te brengen. Naast fruitbomen, komen ook rozen en hortensia’s aan bod. Het einde van de Snoeicursus is rond vier uur.

Kosten bedragen € 12,50 per persoon inclusief consumptie en een Handleiding Snoeien. Warme kleding en stevige schoenen worden aanbevolen. Aanmelden kan via de mail: coordinator@historischetuinaalsmeer.nl

(advertentie)

Eén reactie

  1. Daar steek je heel veel van op. Ik ga er zeker aan deelnemen. Al is het maar voor rondom het huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin