De Brug helpt VoorleesExpress aan 1000 euro

De Kinderpostzegelactie die eind vorig jaar gehouden werd, kreeg vanmorgen een aardig staartje voor VoorleesExpress Amstelland. Leerlingen van groep acht van De Brug mochten aan vertegenwoordigster Jenny Fatisis een cheque overhandigen van maar liefst 1000 euro.

Scholen die deelnemen aan de Kinderpostzegelactie konden ook zelf een lokaal project kiezen waar een gedeelte van de opbrengst naartoe gaat. Leerlingen van De Brug hebben in september en oktober in totaal 4.036,10 euro opgehaald. Dat was goed voor een gouden certificaat van stichting Kinderpostzegels Nederland maar ze mochten ook een eigen bestemming uitkiezen waar een deel van het geld naar toe mocht gaan. Dat werd dus het lokale project VoorleesExpress Amstelland. 

Grote verrassing
En dat tot verrassing van projectleider Jenny: “Ik wist helemaal niet dat we  waren aangemeld, het was dus een grote verrassing toen ik hoorde van het bedrag dat was opgehaald.” Over de besteding van het bedrag heeft Jenny al wel ideeën: “Het lijkt me leuk om bijvoorbeeld een voorstelling te kunnen regelen waar de voorlezers met de kinderen en ouders aan het eind van een voorleesseizoen naartoe kunnen. En natuurlijk voor de aanschaf van boeken en taalspelletjes.” 

Voorlezers gezocht
De VoorleesExpress is een landelijk programma dat zich inzet om kinderen met een taalachterstand te ondersteunen. Gezinnen worden gekoppeld aan een vrijwillige voorlezer die een uur per week thuis komt voorlezen. Op deze manier wordt de woordenschat vergroot en het lees- en taalplezier bevorderd. In Aalsmeer is de VoorleesExpress nog op zoek naar voorlezers. Aanmelden kan bij Jenny Fatisis via amstelland@voorleesexpress.nl.

Foto: Jenny Fatisis neemt de cheque in ontvangst van de kinderen van groep acht. Foto Arjen Vos

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin