De Binding en Anders Amstelland grote winnaars bij ‘Slag om Aalsmeer’

De belangrijkste prijs ging naar De Binding en stichting Anders Amstelland met vlnr Inge de Haan, Birgit de Bruijn, Gerda van der Klauw en Quinten Bunschoten van de Lions en Koen Persoon en John Boxce. (Foto Anton Temme)

Door: Arjen Vos. Was Mendel een pastoor, een theoloog of een Augustijn? Door welke zeeën is IJsland omgeven? Wie vormen het Aalsmeerse college van B&W? Zomaar een paar vragen die voorbij kwamen in De Slag om Aalsmeer, het jaarlijkse bedrijvenspel georganiseerd door de twee Aalsmeerse (dames en heren) Lions clubs. Woensdagavond streden 25 teams in het clubhuis van FC Aalsmeer om de eervolle hoofdprijs. Het was peentjes zweten tijdens de anderhalf uur durende quiz. In een moordend tempo werden de vragen op de deelnemers afgevuurd. Toen de kruitdampen waren opgetrokken en de rode koontjes dankzij verkoelende drankjes wat waren afgevlakt, werd er een verrassende winnaar gehuldigd. Quinten Bunschoten en Gerda van der Klauw waren namens beide Lions clubs de hosts van de avond

De vraag die iedereen tijdens het voorafgaande buffet bezig hield was of Multi Supplies na drie keer gewonnen te hebben ook een vierde keer de wisseltrofee mee naar de Wentstraat zou meenemen. Zover kwam het niet. Ook voorgaande winnaars Nieuwendijk en CDA waren er op gebrand om in de prijzen te vallen maar slaagden daar eveneens niet in. De winnaar kwam uit onverwachte hoek. Het was de sponsortafel van het Amsterdamse bedrijf Accuut Glasservice, eigendom van de Aalsmeerder Michel Kruijshaar, dat aan het einde van de avond boven kwam drijven nadat in de tussenstanden steeds andere firma’s aan kop gingen.

De teams wachten op wat komen gaat.

Podiumervaring
Het idee van de sponsortafel is dat een ondernemer de bijdrage voldoet en de organiserende Lions de stoelen mogen verdelen. Zij kozen ervoor deze te gunnen aan de vertegenwoordigers van de goede doelen, te weten Inge de Haan en Birgit de Bruijn van stichting De Binding en Koen Persoon en John Boxce namens stichting Anders Amstelland. Ter aanvulling mocht de hoofdredacteur van AalsmeerVandaag aanschuiven. Het was mooi meegenomen dat de dames en heren van de goede doelen eerder op de avond al een presentatie hadden gegeven, daardoor beschikten zij al over enige podiumervaring toen de winnaars bekend werden gemaakt.

Cheques
In een korte maar krachtige pitch werd door hen uitgelegd waar het bijeengebrachte geld van deze avond naartoe zou gaan. De Binding heeft voor de aankomende zomerperiode dringend behoefte aan nieuwe tenten voor de welbekende Bindingkampen. Dankzij een bedrag van 7250 euro kan er straks weer onbezorgd gekampeerd worden. Anders Amstelland, bemiddelaar tussen ondernemers en mensen met hulpvragen, kreeg een cheque van 1620 euro van de Lions. En op de vraag wie een telefoon beschikbaar wilde stellen voor een veertienjarig meisje dat dagelijks drie uur reistijd heeft om op school te komen, gingen direct enkele handen de lucht in.

De winnaars met een trotse Michel Kruijshaar in het midden. (Foto Anton Temme)

Toeval en geluk
Dat Accuut Glasservice ‘De Slag om Aalsmeer’ won, was een mooie revanche op vorig jaar toen de firma als laatste eindigde. Het geheim van deze tafel zat hem in de combinatie van toeval en geluk. Want hoe bestaat het dat je vragen moet beantwoorden over het gebit terwijl er een tandartsdochter aan tafel zit? Met het uitpluizen van de wiskundige opdracht wist de dochter van de wiskundelerares die ook over zo’n knobbel beschikt wel raad. Wat te denken van een pagina vol Buurtsch dialect en je hebt een rasechte Buurter in je team? Vragen over passiva- en activa werden doorgeschoven naar de penningmeester van Anders Amstelland en de actualiteit over Aalsmeer was bij de nieuwsredacteur in goede handen. Dat nam niet weg dat de verrassing en ook de vreugde groot waren bij de bekendmaking van de eindstand.

De einduitslag:

25. Gomes
24. Apotheek Groen
23. Van der Drift Bouw
22. Carpentier Mooren
21. Gemeente Aalsmeer
20. Koninklijke De Vries
19. VastBouw
18. Berghoef
17. Loogman Tanken en Wassen
16. FIQAS Software
15. Rabobank Regio Schiphol
14. Ubink Cactus en Succulent
13. Jachtwerf Gouwerok
12. Schildersbedrijf Hoogstraten
11. Architectenbureau Pannekoek
10. Lokaal Liberaal VVD D66
9. Meer Vastgoed
8. Paramedisch Advies Centrum Aalsmeer
7. MJK Advies
6. Renault Nieuwendijk
5. Qultura Management en Kwaliteit
4. Multi Supplies
3. Fysio & Fitness Kudelstaart
2. CDA Aalsmeer Kudelstaart
1. Accuut Glasservice

(Foto’s Anton Temme en Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van MJK Advies)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin