Dank aan 10 werkgevers brandweervrijwilligers

De gevel van Koninklijke De Vries Scheepsbouw kan worden ‘verfraaid’ met een uniek bordje. Burgemeester Jeroen Nobel reikte het bordje donderdag uit als dank dat het bedrijf personeel in staat stelt vrijwilliger te zijn bij de brandweer.

De scheepsbouwer heeft twee brandweervrijwilligers in dienst en kreeg als eerste het gevelbordje. Nog negen andere bedrijven in Aalsmeer krijgen dit bordje binnenkort van de Brandweer Amsterdam-Amstelland.

24 uur per dag paraat
Burgemeester Jeroen Nobel was blij dat er werkgevers zoals De Vries Scheepsbouw zijn die het goed vinden dat medewerkers vrijwilligers zijn bij de brandweer. “Ongeveer 30% van de brandweer bestaat uit vrijwilligers. De scheepsbouwer laat zien betrokken te zijn bij Aalsmeer. Indirect dragen zij bij aan de veiligheid van Aalsmeer. Een mooi voorbeeld van verantwoord ondernemen.”

Wilfred van Randwijk van de brandweerorganisatie legde uit dat er in Aalsmeer 35 brandweervrijwilligers het hele jaar, 24 uur per dag, paraat staan om in actie te komen. “Ook tijdens hun reguliere werk, of het nu voor een brand, een dier in nood of een reanimatie is, staan ze klaar en bieden hulp. Dit kan omdat hun families, maar ook hun werkgevers hier ruimte voor bieden. Vrijwilliger ben je namelijk niet alleen, dat vergeten we soms”.

Vrijwilligers gezocht
De brandweer zoekt meer vrijwilligers voor de kazerne Aalsmeer. Mensen die geïnteresseerd zijn in een uitdagende bijbaan bij de brandweer kunnen meer informatie vinden op de website van de brandweer vrijwilligerbijdebrandweer.nl of langskomen op de wekelijkse oefenavond op maandag.

Foto: burgemeester Jeroen Nobel (midden) reikt gevelbordje als bedankje uit aan Koninklijke Scheepsbouw De Vries. (foto gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel