Dagje golfen goed voor ‘tovertafel’

Een dagje golfen in september, georganiseerd door de Lionsclubs Aalsmeer en Ophelia, heeft 6000 euro opgebracht voor de Vrienden van het Zorgcentrum Aelsmeer. Vrijdag werd de cheque in het zorgcentrum overhandigd.

Terwijl er aan de achterzijde van het zorgcentrum een ingrijpende verbouwing plaatsvindt, vond er in een rustig zaaltje een ontmoeting plaats tussen de Lions en de vrienden.
 
Gelukkigste ouderen van Nederland
Voorzitter van de Vrienden is Berry Philippa die het doel van de stichting nog maar eens uitlegde en vertelde wat er zoal gedaan wordt voor de 75-plussers in Aalsmeer. “Het gaat om het realiseren van extra voorzieningen voor senioren die niet kunnen worden gefinancierd uit de normale budgetten,” aldus Philippa. De laatste jaren is er volgens de voorzitter flink wat aangeschaft: personenbusjes, fitnesstuin, hobbykas, vakanties en een biljart.
 
“Het gaat ons er vooral om de mensen dagen te bezorgen met een gouden randje. En volgens ons lukt dat aardig. We hebben het idee dat de Aalsmeerse ouderen de gelukkigste ouderen zijn van Nederland,” sprak Philippa. 
 
Prettig
Het bedrag van de Lionsclubs zal ten goede komen aan de groep bewoners die dementerend zijn. Directeur Jan Dreschler van het zorgcentrum liet zien welke mogelijkheden er tegenwoordig bestaan om dementerenden zich prettig te laten voelen. Van een nagebootste treinreis tot snoezelkamers. Tijdens de bijeenkomst vrijdag werd besloten om het bedrag te besteden aan de aanschaf van een zogenaamde ‘tovertafel’.
 
Dit concept bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd op een willekeurige tafel. Deze lichtprojecties zijn interactief doordat ze reageren op de beweging van handen en armen. De ‘tovertafel’ stimuleert mensen op een speelse manier in hun fysieke en sociale interactie.
 
Het Zorgcentrum Aelsmeer is blij dat ze deze activiteit binnenkort hun dementerende bewoners kunnen aanbieden.
 
Foto: Anton Temme van Lionsclub Aalsmeer en Lia Gardenier van Lionsclub Ophelia overhandigen de cheque aan Berry Philippa van de ‘Vrienden van het Zorgcentrum Aelsmeer’. Op de achtergrond vertegenwoordigers van de 'Lions' en de 'Vrienden'. (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin