Dag van je Leven zet warme feesttent op z’n kop

Donderdag 8 september was de feesttent op het Praamplein overdag ‘the place to be’ voor zo’n vijfhonderd mensen met een verstandelijke beperking. Zij vierden daar samen met hun begeleiders feest.

Ze genoten van het Topstars-feest dat Stichting Dag van je Leven in overleg met Stichting Ons Tweede Thuis ieder jaar weer voor ze organiseert en waarbij ze zelf ook het podium mogen beklimmen. Dat op deze tropische nazomerdag de temperaturen behoorlijk stegen in de feesttent, mocht de pret niet drukken.

Vrolijke clown
Voor velen was de reis naar de tent toe al een feestje, want bussen van onder andere Stichting Veteraan Autobussen reden de feestgangers van en naar hun woon- of werkvoorziening.

Voor de tent werden ze enthousiast ontvangen door Clown Hoky Poky die alweer heel wat jaren de gasten vermaakt tijdens de feestdag in september. Er werd dan ook heel wat geknuffeld met de vrolijke clown, die alle gasten verblijdde met mooie ballonnencreaties.

Meezingers
Ook dit jaar waren zangers Dennis Wijnhout en René Eshuijs weer van de partij en ze brachten gezellige nummers ten gehore. Nieuw was zangeres Kimberley Hennipman, die samen met de heren alle gasten prima vermaakte. Het drietal begeleidde iedereen enthousiast bij al hun optredens.

De hoofdacts waren echter de gasten zelf, want zij mochten het podium betreden met vooraf ingestuurde acts. En dat deden ze dan ook met veel enthousiasme en overgave. Vaak was het karaoke, maar ook werd er live uit volle borst meegezongen met verschillende meezingers of tranentrekkers. Iedereen ging naar huis met een welverdiende medaille van ‘de beste zanger’.

Supervrienden
Ieder jaar wil het bestuur van Dag van je Leven mensen in het zonnetje zetten die veel voor de stichting betekenen. Daarvoor hebben ze een ‘Supervriend Award’ ontworpen.
Burgemeester Jeroen Nobel was naar de feesttent gekomen om deze awards uit te reiken. Allereerst kwamen Richard en Ilse Zethof aan de beurt. Zij zijn vanaf de beginjaren van de stichting al bij alle activiteiten betrokken en regelen onder andere de communicatie, website en zijn steeds achter de fotocamera te vinden. Daardoor kwam het ook dat alleen Richard het podium kon beklimmen, omdat Ilse de foto’s moest maken.

Ook zanger René Eshuijs en zijn vrouw Esther werden beloond met een award. De zanger van het Nederlandstalige levenslied komt al jaren naar de feesttent waarbij Esther assisteert met de muziek. Volgens het bestuur is niks ze te gek en kunnen zij de gasten als geen ander vermaken.

De Supervriend Award ging voorgaande jaren naar Jolanda Visser, oud-voorzitter Jos van Rijn, Ellis Groothoff van Ons Tweede Thuis, Ad Koens van het Partyschip, Henk Sietsema van Feestweek Aalsmeer, Clown Berry Merlin, Dutch Flower Foundation, De Osdorper en Van Muyden Bakkerij.

Club van 100
Ieder jaar kijkt het bestuur van Stichting Dag van je Leven weer tegen de uitdaging aan van het financieren van de evenementen, zoals de feestdag. Daarom is de ‘Dag van je Leven Club van 100’ opgericht. Bedrijven en particulieren sponsoren de stichting met honderd euro of een veelvoud hiervan en laten hiermee zien dat ze achter het werk van Dag van je Leven staan.

Dag van je Leven kreeg een mooie financiële bijdrage van de Dutch Flower Foundation en mag de volgende bedrijven tot hun Club van 100 rekenen: Albert Heijn Aalsmeer, Kwekerij Aris BV, Stevaco Vastgoed, Spie, Jachthaven Persoon, Millenaar Peijnenburg, cad2reality, Ed Djie, Mantel Makelaars, Sylt Support, Greenway Telematics, Discus J.J. van de Zwaard, Melle Jongkind, Foto Kruyt, Sparnaaij Juweliers, Maarse en Rinkel, Jan Kerzaan Catering, Van der Schilden Lingerie, Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer, Westeinder Adviesgroep, FloraPlus, Stichting Veteraan Autobussen, Buro Aalsmeer, Luijten Accounts & Adviseurs, Kempers Watersport, Feestweek Aalsmeer en Total Copy Service.

Interesse om ook de stichting te steunen en bij de Club van 100 te komen? Mail dan naar de stichting en het bestuur zorgt ervoor dat het bedrijfslogo op het sponsorbord wordt geplaatst. De borden staan bij Albert Heijn Praamplein, Total Copy Service en bij alle evenementen van Dag van je Leven. 

Foto's: Het podium was in de feesttent voor mensen met een verstandelijke beperking. Clown Hoky Poky wachtte iedereen op met zijn grappen en grollen. Ook zanger Dennis Wijnhout was weer van de partij. Burgemeester Jeroen Nobel en voorzitter Rob Langelaan reikten Supervrienden Awards uit aan Richard Zethof (rechts) en René en Eshter Eshuijs. (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel