‘Dag van je Leven gezelligste feest in Feestweek’

“Het leukste feest tijdens de Aalsmeerse Feestweek.” Dat roepen de vrijwilligers van Stichting Dag van je Leven al jaren over ‘hun’ feest dat ze organiseren voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking in de feesttent op het Praamplein.

Afgelopen donderdag was het voor ongeveer vijfhonderd cliënten van Stichting Ons Tweede Thuis en Stichting Ipse de Bruggen “weer genieten” tijdens het Topstars-feest dat speciaal voor hen werd georganiseerd. Het thema linkt naar het tv-programma Popstars en blijkt al jaren een succesformule.

Karaoke en live gezongen
De speciale gasten konden zelf het podium betreden met vooraf ingestuurde acts. En dat deden ze dan ook met veel enthousiasme en overgave. Vaak was het karaoke, maar ook werd er live uit volle borst meegezongen. En dit jaar was er zelfs iemand die een emotionele ode aan André Hazes had geschreven en dit zelf prachtig ten gehore bracht.

Uit de speakers galmden vooral Nederlandstalige liedjes van K3 en Jan Smit tot aan Frans Bauer en André Hazes. Er waren ook professionele artiesten die zongen en iedereen begeleidden. Net als voorgaande jaren kon het bestuur van Dag van je Leven ook nu weer rekenen op Sandra Swart, René Eshuijs en Dennis Wijnhout. Clown Hoky Poky vermaakte iedereen met zijn ballonnen en grappen en grollen.

Supervriend
Ieder jaar wil het bestuur van Dag van je Leven mensen in het zonnetje zetten die veel voor de stichting betekenen. Daarvoor hebben ze een ‘Supervriend Award’ ontworpen. Dit jaar had wethouder Zorg Ad Verburg de eer om de supervriendvoor 2015 even in de spotlights te zetten. Dat deed hij nadat hij had benadrukt hoe geweldig hij het vond dat er een dergelijk feest werd georganiseerd. Hij bedankte de organisatie, de vrijwilligers en alle sponsors en vroeg om applaus voor hen.

De Supervriend Award ging dit keer naar Charlotte Braat die Van Muyden Bakkerij vertegenwoordigde. De bakkerij uit de Visserstraat sponsort al jaren alle broodjes die tijdens het feest uitgedeeld worden aan alle gasten. Dit jaar kon de stichting weer 1300 broodjes krijgen. Voorgaande jaren ging de award naar Jolanda Visser, Ad Koens van het Partyschip, Henk Sietsema van Feestweek Aalsmeer, Clown Berry Merlin, Dutch Flower Foundation en De Osdorper.

Sponsors
“Ieder jaar is het weer een uitdaging om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen voor evenementen zoals de feestdag,” vertelt voorzitter Rob Langelaan. De belangrijkste kostenpost is het vervoer. Het is erg duur om speciale rolstoelbussen in te huren om alle gasten van en naar hun voorzieningen te rijden. “Gelukkig kon er dit jaar weer gerekend worden op de hulp van Stichting Veteraan Autobussen, die verschillende bussen had ingezet. En ook Met en Co droeg zijn steentje bij met een gereduceerd tarief.”

Dag van je Leven kreeg een mooie financiële bijdrage van Dutch Flower Foundation en de volgende bedrijven hebben gesponsord in diensten, producten en financiële middelen: P. Hoekwater BV, Stevaco Vastgoed, Luijten Accountants, Restaurant Halve Maen, J.J. van de Zwaard, Melle Jongkind, De Osdorper, Partyschip, Kempers Watersport, Triple Showtechniek, Feestweek Aalsmeer, EHBO Aalsmeer, AH Aalsmeer, TriCentric Communicatie en Total Copy Service.

Het bestuur van Dag van je Leven meldt dat ze hen “zeer dankbaar” zijn en ook blij zijn met de vrijwilligers die geholpen hebben. Meer foto’s of informatie over de activiteiten van Dag van je Leven is te vinden op de website van de stichting.

Foto's: iedereen mag zich even een echte artiest voelen op het podium, wethouder Ad Verburg (rechts) reikte de SuperVriend Award uit aan Charlotte Braat van Bakkerij Van Muyden (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel