Dag van je Leven-feestje op het water

Ieder jaar is het weer een feestje op het water. En ook gisteren genoten weer vierhonderd mensen met een verstandelijke beperking met hun begeleiders tijdens de botendag van Stichting Dag van je Leven.

Meer dan zeventig booteigenaren waren met hun boot in alle vroegte naar de haven van Kempers Watersport gekomen om een paar uurtjes te varen met cliënten van Ons Tweede Thuis. Daar maakten ze kennis met hun gasten en waren gastheer- of vrouw.

Sloepen en pramen
Allerlei soorten boten deden mee. Van grote jachten en zeilboten tot aan pramen, sloepen en speedboten. De meeste boten waren vrolijk versierd met vlaggetjes, slingers en ballonnen. En ook het Partyschip was weer van de partij met aan boord vele rolstoelers. Voor de gasten altijd weer spannend in welke boot ze ingedeeld worden, maar vooral ook of het droog blijft en niet te hard gaat waaien.

En dat ging allemaal prima, want het was een perfect vaarweertje. Niet te warm, niet te koud en voorzichtig liet het zonnetje zich zien. Het duurt altijd even voordat de booteigenaren ‘gematcht’ zijn met hun gasten, maar dj Dennis en Dirk Box vermaakten de wachtenden met hun grappen en grollen.

Feestje
Na een rondje varen over de Kleine Poel, de Grote Poel of door de kleine slootjes kwam iedereen rond 13.00 uur weer terug in de haven. Daar bleef het nog een tijdje feest met de zingende Dirk en Dennis. En wie het leuk vond om een deuntje mee te zingen op het podium, mocht dat doen.

Er werd gedanst en uiteraard werden er de nodige polonaises gelopen. Het bestuur van Dag van je Leven kan terugkijken op een gezellige en veilige botendag, die voor de twaalfde keer georganiseerd werd.

Uitdaging
Het is voor het bestuur van Dag van je Leven altijd een uitdaging om voldoende boten te krijgen. De lijst met cliënten van Ons Tweede Thuis die mee willen wordt steeds groter, waardoor niet iedereen mee het water op kan. Ook dit jaar was er weer een wachtlijst. Maar de organisatie zet altijd alles op alles om iedereen een plekje aan boord te geven.

Daarom is het bestuur dankbaar dat dit jaar zeventig booteigenaren bereid zijn geweest om deze mensen met een verstandelijke beperking de dag van hun leven te bezorgen. Ieder jaar wordt de botendag op de zaterdag voor Vaderdag georganiseerd, dus wie mee wil doen volgend jaar, kan het alvast in de agenda zetten.

Foto's: plezier op het water en bij Kempers watersport, met onder meer dj Dennis. (foto's Ilse Zethof). Meer foto’s van het evenement zijn binnenkort te vinden op de website van Stichting Dag van je Leven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel