Cursus besteedt aandacht aan psychische problematiek

Hoe herken je (beginnende) psychische problemen, zoals een depressie of een verslaving. Hoe ga je het gesprek aan met iemand die een psychisch probleem heeft? Wat doe je als iemand in een crisis verkeert? Gebrek aan kennis en niet weten wat te doen leiden ertoe dat mensen soms (te) laat hulp zoeken.
 
Dit jaar organiseerde MHFA Nederland voor het eerst in Aalsmeer de cursus Mental Health First Aid (MHFA), oftewel ‘eerste hulp bij psychische problemen’.
 
Ter afsluiting van de cursus op 30 januari reikte Wilma Alink, wethouder Zorg, certificaten uit aan de deelnemers. Cursisten waren zonder uitzondering positief over de cursus. 
 
Lastig om hulp te vragen
Wethouder Wilma Alink: ”Iedereen krijgt wel eens te maken met psychische problemen, zelf of in je familie, vriendenkring of op je werk. Als je je arm breekt, is het vanzelfsprekend dat je naar de Eerste Hulp gaat, bij psychische problemen vinden mensen het vaak lastiger om hulp te vragen. MHFA is een goed initiatief. Ik ben blij dat de cursus dit jaar voor het eerst in Aalsmeer is georganiseerd. Mensen in de omgeving zijn vaak de eersten die signalen kunnen herkennen. Door in een vroeg stadium hulp te zoeken is erger te voorkomen. Dat kan ook bij het sociaal loket van de gemeente.”
 
Sociaal loket
Uitgangspunt van de gemeente is dat iedereen in Aalsmeer mee moet kunnen doen. Mensen helpen elkaar en waar nodig biedt de gemeente ondersteuning. Die varieert van hulp aan ouderen en mensen met een beperking tot ondersteuning aan mensen die eenzaam zijn, psychische problemen hebben of in de schulden zitten. Het sociaal loket van de gemeente is het eerste aanspreekpunt voor mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben. 
 
Het sociaal loket kan gebeld worden (38 75 75) of worden bezocht in het gemeentehuis.
 
Meer informatie op mhfa.nl en op ggzingeest.nl
 
Foto: de cursisten die hebben deelgenomen aan MHFA (Foto Gemeente Aalsmeer) 
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel