Corsobraderie blinkt uit met variatie

Dansdemonstratie op de hoek Zijdstraat Dorpsstraat

Door: Arjen Vos. Dansdemonstraties, eten, drinken, live muziek en een scala aan spullen te koop; de jaarlijkse corsobraderie was een feestdag vol variatie. Niet alleen in Aalsmeer, Kudelstaart en omliggende plaatsen hebben ze er lucht van gekregen dat de braderie op de eerste zaterdag in september een populaire bestemming is. Zelfs van ver buiten de regio weet men dat je deze eerste zaterdag van september in Aalsmeer moet zijn.

Zo werden er mensen gesignaleerd uit onder meer Den Haag, Den Bosch, Hilversum en Amersfoort. Dat er deze eerste dag van de Feestweek al sinds jaar en dag geen bloemencorso meer te bewonderen valt, mag inmiddels wel algemeen bekend zijn maar kennelijk geeft de braderie, en later op de dag Vuur en Licht, de mensen voldoende aanleiding om deze kant op te komen. Ze werden niet teleurgesteld. Van werkzaamheden in het centrum viel nagenoeg niets te bespeuren. Alles was vakkundig opgeruimd en afgedicht zodat niemand bang hoefde te zijn om te struikelen of vast te lopen in het zand. De aanblik van het vernieuwde Molenplein zonder muurtje moet menigeen verrast hebben. De grote open ruimte die hierdoor ontstaan is biedt volop mogelijkheden voor toekomstige evenementen. Deze dag was het Radio Aalsmeer dat live uitzond en ruimte gaf aan verschillende optredens. Enkele keren gaf een clubje rolstoeldansers een demonstratie van hun kunnen en op de hoek van de Dorpsstraat werd de hele dag door haast onvermoeibaar gedanst door de meiden van Blackbird.

Hobo Stringband in actie

Muzikaal straatje
De Schoolstraat ontpopte zich als het muzikale straatje van de braderie. Ze vormde onder meer het podium voor de oude rotten van de Hobo Stringband waarbij Dick Kuin de liedjes aan elkaar praatte en de muzikanten het moesten doen zonder violist Leen Mulder die zijn duim in het verband had. De route werd afgesloten door de kraam van Aalsmeer over Hoop waar rond het middaguur zangeres Mariëlle Rijkmans van zich liet horen. Eerder was hier Matthijs Verburg al actief geweest op zijn piano. Zo werd het een feestelijke dag zonder wanklank waarbij ook het weer zich voor de verandering van haar goede kant liet zien. En waarbij de kramen zelfs tot het eind van de dag bemand en actief bleven.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Fietsplezierwinkel Waning)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin