Herdenkplek Peter R. de Vries

Foto Deborah Bothe

Door: Mariëlle Wegman. Vrijdag berichtten wij hier al dat er rozen waren gelegd bij de tegel in de Zijdstraat met de naam van Peter R. de Vries. Het aantal neergelegde bloemen groeit en de gemeente heeft deze plek nu aangewezen als herdenkplek voor de vermoorde misdaadjournalist. Mensen die behoefte voelen om Peter R. de Vries een laatste eer te bewijzen, kunnen onder andere hier terecht.

Met ingang van maandag 19 juli kunnen mensen ook terecht in het raadhuis voor een laatste eer. De gemeente opent dan namelijk een condoleanceregister voor De Vries, zo laat de gemeente weten op de eigen website. Burgemeester Oude Kotte laat op dezelfde website weten: “Het overlijden van Peter R. de Vries is hard binnengekomen in Aalsmeer, zijn geboortegrond. Om hem te herdenken en om uiting te kunnen geven aan gevoelens van inwoners heeft de gemeente een herdenkplek en een condoleanceregister ingericht. Ik bewonder hem voor zijn vurige gevecht voor rechtvaardigheid. Nederland heeft op een laffe en weerzinwekkende manier een volksheld verloren. Onze gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en wensen hen heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.”

 

2 reacties

  1. Geen woorden hier voor lieve Peter rust zacht
    Voor fam en vrienden heel veel sterkte de aankomende tijd

  2. Wat een foute gedenkplek voor Peter R de Vries. ‘Een tegel’ is om overheen te lopen en dat is precies wat Peter R de Vries niet liet gebeuren. De man verdient een standbeeld in zijn geboorteplaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel