Column: ‘Mekkerende zuurpruim’

Vandaag de beurt aan boekenwinkelier en letterliefhebber Erik van Itterzon om zijn visie met u te delen over wat er allemaal in ons dorp gaande is. Hij blikt terug op wat de Feestweek had moeten zijn en borduurt voort op het vlagvertoon waarmee collega columnist Dick Piet vorige week op deze plek eindigde. Erik komt met originele suggesties om de Aalsmeerse driekleur vaker in te zetten.

Door: Erik van Itterzon. Het is mij goed bevallen, deze Feestweek. Een prima alternatief, de Aalsmeerse vlag aan de gevel. Kennelijk ook heel troostrijk voor de mensen die zich wél op de Feestweek hadden verheugd, ik heb niemand in zak en as door Aalsmeer zien banjeren, maar zag uitsluitend groepjes mensen die blij en vrolijk onder de vlag samenkwamen en zich daarbij keurig aan de anderhalve meter hielden.

Ik ben niet zo van de tradities, van mij hoeft een leuk feestje niet per definitie jaarlijks herhaald. Misschien was Boerenvreugd, waar ik tranen met tuiten om huilde toen het in de fik ging, wel juist zo leuk omdat het maar kort bestond. Bovendien is het programma van de Feestweek  niet helemaal mijn smaak en is een Tentdienst ook niet aan mij besteed. Vorig jaar zat ik (kennelijk) in de doelgroep om naar Jan Keizer en Anny Schilder te komen, maar dat was op vrijdagmiddag en dan werk ik (nog). Hé, maar dat het niet helemaal mijn smaak is, dat kan gebeuren. Ik begin steeds beter te begrijpen dat het universum niet is opgericht om uitsluitend mij te plezieren, al zou het het universum sieren als het dat nou net eens een beetje méér zou doen.

Ik denk dat sommige ondernemers aan het Praamplein het ook niet heel vervelend vonden dat het dit jaar niet doorging. Het lijkt me toch al geen pretje om met je winkel in de Zijdstraat te zitten, ik vind dat we ons best mogen afvragen of het redelijk is dat ondernemers die week een substantieel deel van hun omzet mislopen.

Ik weet dat bijna iedereen dan gaat zeggen dat het maar één week in het jaar is en dat Appie Heijn het grootkapitaal vertegenwoordigt en het best kan missen. Iedereen die net iets minder blij wordt van de Feestweek wordt al snel weggezet als een zuurpruim die mekkert over geluids- en parkeeroverlast. Ook de Pramenrace is prima verlopen, kleinschalig, geen geluidsoverlast en geen enkele afgebroken spie. Prima in beeld gebracht en op deze manier voor iedereen te zien. Kortom, de maand september gaat wat mij betreft lekker!

Ik wil dat goede gevoel graag vasthouden en heb iets bedacht waarbij we de Aalsmeerse vlag kunnen blijven uithangen. Stel: we roepen een commissie in het leven, daar vragen we Dick Piet voor. Dick heeft er de tijd voor, want het filmprogramma voor volgend jaar is klaar. Ook niet onbelangrijk, Dick is geen mekkerende zuurpruim! Die commissie formuleert een vraag en de vlag aan de gevel is een “Ja!” Vervolgens gaat de commissie aan het werk en doet verslag op Radio Aalsmeer, in het programma van Erik Kreike.

Willen we, bij voorbeeld, weten waarom René Martijn is opgestapt uit Absoluut Aalsmeer? Vlag uit!
Willen we nu eindelijk wel eens wat meer weten over waarom Judith Keessen uit D66 is gestapt en met wie ze flirt? Vlaggen maar!
Ook zo benieuwd wat er is voorgevallen tussen Dick Kuin en Joop Kok (“mijn excuses voor het dreigement van gisterenavond”)? Vlag in top!
Binnen de kortste keren hangt Aalsmeer helemaal vol vlaggen en – let op mijn woorden – ontpopt Erik Kreike zich als de opvolger van Jeroen Pauw.
Willen we weten waar de hamei van de Barendebrug is gebleven? Haal de vlag maar weer uit de kast!
En willen we weten waarom in Aalsmeer alle bomen omgezaagd worden? Vlaggetjesdag!

2 reacties

  1. Ik snap nu direct waarom het in sporttermen ook ‘afvlaggen’ heet. Verhelderend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel