Column: ‘Liefde = tijd’

(Foto Arjen Vos)

Door: Strydom Bruwer. Christina Onassis was drie jaar oud toen haar vader, Ari (de Griekse scheepsmagnaat), haar een jacht van 1500 ton schonk. Het jacht werd naar haar vernoemd en het geschenk omvatte ook 40 bemanningsleden. Al haar poppenjurken waren al ontworpen door Dior.

Op haar negende verjaardag belde haar vader haar op om haar te feliciteren. Hij was negen maanden van huis geweest voor zakenreizen. Tijdens het gesprek waren haar woorden: “Ik mis papa.” “Ga naar New York en koop alleen wat jij wilt,” was het antwoord van de scheepsmagnaat.

Vervolgens kocht ze gewoon een andere pop. Arm kind…

Een bekende Britse kinderpsycholoog zei na 50 jaar praktijk: “De grote omvang van geestesziekten, eenzaamheid, zelfmoord en depressie is vaak terug te voeren op de gebrekkige aandacht en zorg die kinderen kregen.”

Het gaat dus om tijd, kwaliteitstijd die een kind van zijn of haar ouder dient te krijgen. Iemand zei ooit: Een kind spelt het woord ‘liefde’ met vier letters: t-i-j-d. Dit is de beste erfenis die een kind kan krijgen en het is waar Christina met heel haar hart naar verlangde…

(Foto archief AV/Jaap Maars)

Strydom Bruwer is sinds april 2022 predikant van de Samen Op Weg Gemeente in Kudelstaart. Daarvoor woonde en werkte hij in Zuid-Afrika waar hij opgroeide als zoon van een wijnboer.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin