Column: ‘Hulp onderweg, ANWB of VGOH?

Door: Gert-Jan Overbeek. De vakanties zijn weer voorbij, helaas. Misschien nog een enkeling die zijn dagen na de zomervakantie van de scholen gebruikt. De wegen waren vol met caravans, vouwwagens en campers, terwijl het gewone woon en werkverkeer er ook niet minder om was.

Voor de ANWB, de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond, waren het ook topdagen. Vaak werd er hulp verleend aan auto’s met een oververhitte motor, een lekke band verwisselen, een accu opstarten. Maar ook het regelen van een sleepwagen als het voertuig echt de geest had gegeven hoorde er ook bij.

Zelf begon mijn vakantie ook niet zo fijn. Na de auto ingepakt te hebben werd de caravan achter de auto gehaakt. De verlichting werd gecheckt en we konden op pad. Maar op de een of andere manier vond ik toch dat de caravan veel slingerde! En ik had gelijk, op nog geen kilometer van mijn huis, schoot de caravan los en belandde in de berm. Gelukkig was de noodremkabel goed aangesloten en stond caravan snel stil. Na een grondige inspectie bleek dat de caravan dus niet goed op de kogel van de trekhaak had gezeten (dat had je waarschijnlijk ook al geraden).

Wat nu? Net onderweg naar de camping en nu al ‘panne’. Gelukkig ben ik lid van de ANWB, Dus die hebben we gebeld en we kregen te horen dat het druk was en dat de wachttijd kon oplopen tot een uur. Maar fijn te weten dat er hulp onderweg was. Met die info zijn we rustig (nou ja, we waren natuurlijk wel geschrokken) even een broodje gaan eten achter de vangrail met een geel hesje aan. De gevarendriehoek was uitgezet en gelukkig kwam er al hulp na twintig minuten.

Een nieuwe noodremkabel was snel aangesloten en de verlichting werd gecontroleerd. Alles was weer goed en de reis kon weer worden voortgezet. De ANWB is hartelijk bedankt voor de goede hulp en nog enigszins geschrokken is de reis voortgezet en hebben we een heerlijk vakantie gehad.

Dit voorval doet me denken aan onze reis door het leven. Misschien had je ook een slechte start of is er tijdens de reis iets mis gegaan. Je kwam langs de kant te staan en kon alleen maar toekijken wat  er   verder gebeurde. Maar weet dan dat er altijd hulp voor je klaar staat. Dag en nacht, op elk uur van de dag. Wachttijden bestaan niet en je hoeft niet eens te bellen.

Het enige wat je hoeft te doen is je handen vouwen en om hulp vragen die je nodig hebt. Hij, die niet sluimert of slaapt, wil je altijd helpen. Soms ook op een andere manier dan jij verwacht. Deze ‘hulporganisatie’ heet VGOH of wel vraag God om Hulp. Dat is de beste ANWB op je levensreis.

Gert-Jan Overbeek is actief lid van de Alphakerk die wekelijks op zondag samenkomsten houdt in het Kudelstaartse Dorpshuis. Als vertegenwoordiger van die kerk is hij al vele jaren betrokken bij interkerkelijk platform Aalsmeer Over Hoop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin