Column: ‘Goede Voornemens’

Week van Gebed in de Dorpskerk (foto archief AV/Arjen Vos)

Met ingang van deze week zult u op de zondag regelmatig een column aantreffen van kerkelijk platform Aalsmeer Over Hoop.

Door: Frans Overvliet. Elke keer komen ze aan het begin van een nieuw jaar weer voorbij: de goede voornemens. Wist u dat dit al stamt uit de tijd van de Babyloniërs zo’n 4000 jaar geleden? Toen beloofden de mensen om geleende gereedschappen terug te geven. Wat zijn de goede voornemens van nu? U heeft ze vast wel eens gehoord of zelf gehad: dit jaar ga ik stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, minder alcohol drinken, meer tijd met familie en vrienden doorbrengen. Maar misschien ook eens vaker nadenken over de zin van het leven. Mooie voornemens, dat zeker, maar hoe lastig blijft het telkens weer om het voor elkaar te krijgen. In de praktijk komen steeds weer onverwachte zaken op ons af die ons goede voornemen zo maar weer in de war kunnen schoppen.

Vorig jaar is daar een mooi voorbeeld van. Stel: u had zich aan het begin van het vorig jaar voorgenomen om minder uit te geven en meer te gaan sparen. En dan breekt februari aan en valt Rusland Oekraïne binnen. Het leven van de mensen daar staat in één keer op z’n kop. Tegelijk blijkt het ook veel impact te hebben op ons leven hier in ons kikkerlandje. Alles wordt duurder, de energieprijzen vliegen de pan uit. Daar gaat ons goede voornemen om meer te sparen.

Betekent dit dan dat er nooit een goed voornemen slaagt? Nee, natuurlijk niet. Gelukkig halen heel wat goede voornemens wel de eindstreep. Maar wat ik hiermee wil zeggen is dit: door de onvoorspelbaarheid en de drukte van het leven kunnen goede voornemens een halt toegeroepen worden en vervallen we snel in onze oude patronen.

Mogen we u een duwtje in de goede richting geven? In de komende week wordt de Week van Gebed gehouden. Voor het eerst slaan in Aalsmeer en Kudelstaart tien (!) kerken de handen in elkaar om dit met elkaar te organiseren. Dat alleen al is uniek. Daarmee wordt een van de thema’s: ‘Eenheid van christenen’, al in praktijk gebracht.

Vanaf vandaag tot en met donderdag is er elke avond de mogelijkheid om in een kerk in Aalsmeer of Kudelstaart bij elkaar te komen om te bidden voor belangrijke zaken in ons dorp, in Nederland en in de wereld. Bidden voor wezenlijke zaken, elkaar bemoedigen en wellicht dat zetje krijgen wat u nodig hebt in uw leven. Hieronder ziet u het programma staan. Mogen we u op één van de bijeenkomsten welkom heten?

Dag Tijdstip Locatie
Zondag 15 januari 09:30

20.00-21.00 uur

RK Karmelkerk Oecumenische viering Klik voor livestream

Hervormde Kerk Aalsmeer-Dorp

Maandag 16 januari 20.00-21.00 uur Open Hof Kerk (samen met de Doopsgezinde gemeente en RK Karmelkerk)
Dinsdag 17 januari 20.00-21.00 uur De Spil in Kudelstaart (samen met Alphakerk en     RK St. Jangeboorte)
Woensdag 18 januari 20.00-21.00 uur Lijnbaankerk
Donderdag 19 januari 20.00-21.00 uur Hervormde Kerk Aalsmeer-Oost (samen met Cama-gemeente)

Aalsmeer over Hoop – Reageren? Mail naar info@aalsmeeroverhoop.nl

Frans Overvliet is geboren Leidenaar, woonachtig in Kudelstaart en actief betrokken bij de Levend Evangelie Gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin