Column: ‘Een tijd van komen en een tijd van gaan’

(Foto: Pexels)

Door: Frans Overvliet. Dit is mijn laatste column namens Aalsmeer over Hoop. Volgende maand ga ik dit prachtige samenwerkingsverband tussen zes kerken in Aalsmeer en Kudelstaart na tien jaar ‘trouwe dienst’ verlaten.

Toen ik hierover nadacht, moest ik aan het lied ‘Hello, Goodbye’ van The Beatles denken. Komen en gaan is een vast onderdeel van ons leven. We worden geboren en nemen op een gegeven moment ook weer afscheid van het leven. En daar tussenin maken we in verschillende situaties een komen en een gaan mee. Het hoort bij het leven.

Komen en gaan is lang niet altijd gemakkelijk. Bijvoorbeeld als je zoon of dochter gaat emigreren naar het verre buitenland en je niet zo gemakkelijk even langs kan gaan. Je ziet wat dit met mensen doet in ‘All You Need Is Love’, ook weer zo’n mooie Beatles compositie!

Soms zie je – bijvoorbeeld in de politiek of sport – dat de tijd gekomen is dat iemand het beste kan gaan in plaats van aan te blijven. De ‘houdbaarheidsdatum’ is verstreken. Hoewel de persoon in kwestie daar anders over kan denken, ben ik van mening dat het grotere belang – uiteraard na een zorgvuldige afweging – boven de eigen eer geplaatst moet worden. Met andere woorden: houd niet te lang een stoel warm!

Tenslotte sluit ik deze kerkelijke column af met een citaat uit de Bijbel. Waarin het gaat over komen en gaan. Het staat in het boek Jesaja hoofdstuk 40 vers 8: ‘Dor wordt het gras en bloemen verwelken, maar het woord van onze God houdt voor eeuwig stand’. Als vergankelijke mens komen en gaan we weer. Er is echter één geweldige, troostrijke gedachte! Het woord van de God van de Bijbel zal nooit vergaan, zal nooit zijn kracht verliezen. Jezus neemt hierbij een cruciale plaats in. Ook al is mijn tijd bij Aalsmeer over Hoop nu gekomen en komt die op een bepaald moment ook in dit leven, ik mag er zeker van zijn dat er een ‘hello’ van Jezus in wie ik geloof na mijn dood aan de ‘andere kant’ zal klinken!

(Partnerbijdrage Aalsmeer over Hoop)

Frans Overvliet is geboren Leidenaar, woonachtig in Kudelstaart en lid van de Levend Evangelie Gemeente. Hij kan erg genieten van verschillende takken van sport. Inmiddels heeft hij vier kleinkinderen waar hij als opa heel blij mee is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin