Collecteweek voor meer en grotere natuurgebieden

Vanaf vandaag gaan duizenden vrijwilligers de straten op voor de collecteweek van Natuurmonumenten. Het doel is geld op te halen voor de aankoop van natuurgebieden, waardoor bedreigde diersoorten, zoals de otter, kerkuil, hazelmuis, een handje geholpen worden.

Ook worden de leefgebieden van kwetsbare diersoorten verbeterd, maar daar is geld voor nodig. “Investeren in de aankoop van gebieden zorgt voor natuur die tegen een stootje kan” benadrukt Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten. ”Zo staat de otter als roofdier aan de top van een ecosysteem. Als hij overleeft betekent dat de waterkwaliteit op orde is en planten, vissen en andere soorten in evenwicht zijn.”

10.000 vrijwilligers
De jaarlijkse collecte is dit jaar van 9 t/m 14 februari. In ruim 300 gemeenten gaan ongeveer 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Ook in Aalsmeer en Kudelstaart.  

Natuurmonumenten onderhoudt samen met natuurliefhebbers de natuur. Vrijwilligers zetten zich in voor het beheer, ledenadministratie, collectanten, natuurgidsen, donateurs, kinderen van OERRR of districtsleden. “De natuur in mijn eigen omgeving inspireert me het meest. En ik gun mijn kinderen dat zij ook in de toekomst nog van ons lokale natuurschoon kunnen genieten. Daarom organiseer ik de collecte voor Natuurmonumenten in Aalsmeer,” zegt de Kudelstaartse wijkcoördinator Allard Kernkamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel