Clown Berry Merlin overleden

“Sim Sala Bim met je kop in de vim.” De bekende toverspreuk van Clown Berry Merlin zal nooit meer uitgesproken worden, want de bekende clown is vorige week dinsdag overleden. Lambert Nicolas van Wijk, zoals hij ‘in het echt’ heette, is na een lang ziekbed 66 jaar geworden.

Clown Berry was een vaste gast van de Dag van je Leven-activiteiten en een graag geziene gast in het Aalsmeerse. Hij wist velen aan het lachen te maken met zijn goocheltrucs, ballonnenacts en grappen en grollen. Van een simpele truc maakte hij iets spectaculairs.

Gouden speld
Eind maart werd de clown en goochelaar nog onderscheiden met de gouden speld van de Nederlandse Magische Unie. Dit voor zijn verdiensten voor de goochelkunst in de afgelopen 35 jaar. Toen richtte hij zijn eigen goochelstudio op met leerlingen die inmiddels de top van de wereld der magie hebben bereikt. Een van zijn leerlingen was Hans Klok. Ook won hij vele prijzen op nationale congressen.

Het bestuur van Stichting Dag van je Leven betreurt zijn overlijden. “We hebben ruim twintig jaar met veel plezier met hem samengewerkt,” aldus Dirk Box. “Regelmatig zat hij aan onze keukentafel mee te denken over het programma van het feest in de feesttent.”

Eerbetoon
Hij was vaak bij de Dag van je Leven-evenementen, waar hij heel natuurlijk met gasten met een verstandelijke beperking omging. Ook persoonlijke wensen heeft hij vervuld, zoals te gast te zijn op een verjaardagsfeestje van een jong meisje. “Hij zei soms dingen waarvan velen dachten ‘kan hij dat wel maken', maar er was altijd een klik met deze mensen. Berry Merlin speelde geen clown, hij wás een clown. Maar ook een geweldig mens.”

Een paar jaar geleden werd hij door het bestuur van de stichting uitgeroepen tot ‘supervriend’ en daar was hij blij mee. “We zullen hem tijdens onze feestdag in september eren door een grote foto van hem op het podium te zetten. We zullen hem missen.”

Laatste voorstelling
Zijn laatste ‘voorstelling’ werd op zaterdag gehouden in het Magic Circus. Het circus was tegenover De Meervaart in Amsterdam neergezet. Daarna is hij in besloten kring gecremeerd. 

Foto's: Clown Berry Merlin was er vaak bij als er iets te doen was vanuit Stichting Dag van je Leven (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel