Cadeautjes om vliegtuighinder te verzachten

Landend vliegtuig boven Aalsmeer-Zuid (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Bij alle huishoudens van Aalsmeer en Kudelstaart viel deze week een brief van Schiphol in de bus. Daarin wordt benadrukt dat er tussen 19 februari en 25 april extra vliegtuighinder ontstaat vanwege groot onderhoud aan de Kaagbaan. Daardoor zal de Aalsmeerbaan vaker worden ingezet. Als pleister op die wonde mogen inwoners een cadeautje uitzoeken.

“We begrijpen dat we de hinder die het baanonderhoud mogelijk veroorzaakt, niet weg kunnen nemen. Maar we willen er alles aan doen om de impact te beperken en waar mogelijk te verzachten,” zo schrijft Kees Boef, directeur Corporate Affairs van Schiphol. Via de brief die aan 47.000 huishoudens in Aalsmeer, Uithoorn en bepaalde postcodegebieden in Haarlemmermeer en Amstelveen is verstuurd, kan worden ingelogd in een cadeauwinkel waarna een keuze kan worden gemaakt uit diverse geschenken. Bijvoorbeeld, een boek, repen chocola, een kaartje voor de bioscoop, sieraden of toegangsbewijs voor Funmania of Bouncevalley. Alle cadeaus vergetenwoordigen een waarde van ongeveer 15 euro.

41 reacties

 1. Door het cadeau te accepteren ga je akkoord met de overlast die schiphol veroorzaakt en blijft veroorzaken

 2. Druppel op de gloeiende plaat.
  Cadeau lost niets op. Goed bedoeld maar zonder daadkrachtige oplossingen.

 3. Heel veel herrie hier in Zevenhoven van het gebruik van de Aalsmeer baan. Waarom alleen ik Kudelstaart en Aalsmeer presentjes.
  Ps.Ik ben geen azijnzeiker.

 4. Bedankt schiphol, ben heel blij met de 2 flessen wijn.
  Mooi gebaar van jullie, maar veel azijn zeikers hier.

 5. wie het nog weet mag het zegggen wij als bewoners van de aalsmeerweg hebben last van bewoners van nr 34 a de woning zit vol buitenlanders voornamelijk hongaren bulgaren roemenen er staat een soort wooncontener loods omgebouwd tot woning heel veel overlast ze piesen poepen vuil laten ze overal liggen schelden vechten en nog veel meer een buurman aan de andere kant had boven zijn loods twee woningen gemaakt voor zijn kinderen toen die er uit gingen kwam er een vrouw binnen een kreeg hij een brief ze moest eruit nu aan de oosteiderweg twee panden gesloten wegens overlast kan dus wel waarom op 34 a dan niet de burgemeester zal dit ook wel lezen dus sluiten die tent

 6. Wat een leuk gebaar gebaar van Schiphol.

  Wij hebben geen brief ontvangen in Kudelstaart Zuid (1433 PP).

  Met zeuren bereik je niet wat je wil bereiken. Als de last een overlast voor je wordt kan je verhuizen. Waar je ook woont, je zal altijd ergens last van ervaren. Een vliegtuig, trein, snelweg, kerkklok, harde muziek van jongeren of gezeur van ouderen. Je kan op je kop gaan staan en je bloeddruk laten stijgen, maar Schiphol krijg je daar niet mee weg. Waar een wil is, is een weg.

 7. Als de grote buur zich slecht gedraagt en geen rekening houdt met zijn omgeving moet je niet gek opkijken als mensen daar ook wat van gaan vinden. Ze als zeur wegzetten omdat ze klagen is disrespectvol en onjuist.

  Even ter herinnering: https://aalsmeervandaag.nl/mensen/deel-van-mijn-patienten-is-ziek-door-vliegtuigoverlast

  Dat Schiphol nu een klein gebaar maakt is voor velen meer dan het in hele lange tijd geweest is. Laten we het positieve er van zien.

 8. Wat een gezeik altijd van die klagers rond Schiphol.Feit blijft u bent er zelf komen wonen.Elk bedrijf groeit dus ook Schiphol.Ooit gehoord van een bedrijf wat niet groeit.Het is ook nooit goed wat Schiphol doet bij die zeurpieten.Elke grote stad in de wereld heeft een vliegveld en vaak zelfs meer als één zoals Londen, New York ,Dubai en daar klagen ze niet eens.Verhuizen willen de klagers niet want het is kennelijk nog goed toeven in de buurt van Schiphol ondanks de zogenaamde vliegherrie.

 9. Wat een zure reacties. Zelf weet ik ook niet helemaal hoe ik dit gebaar waardeer. Daarom heb ik gedoneerd aan de voedselbank.

 10. Wat een hypocrieten allemaal wel op vakantie willen in druk bezet landje willen wonen en mauwen als er een vliegtuig over komt wij zijn dom inclusief de politiek eerst aandelen klm kopen en vervolgens alle vluchten zoveel mogelijk via die enorme luchthaven in Frankrijk laten gaan ten koste van klm en nu lekker een krimp plan (gewoon tickets zo duur maken dat het niet meer te betalen is! Wat een kut plannen

 11. Groei maar lekker door hoor, dit jaar zag ik in mijn glazen bol dat door deze drukte een foutje wordt gemaak tussen een vrachtvliegtuig en een vol pasasiertoestel.
  Dat hele spul komt boven op de provincie noord holland terecht met een mega schade.
  Het is afgelopen jaar ook al 14 X bijna mis gegaan.
  En het gezeik van dan verhuis je maar is wel heel goedkoop en door vakantievlieglullen (v.v.l.) geschreven.

 12. Schandalig deze omkoperij!!! Het is een grote commerciële bende, over de hoofden van inwoners heen zo een lullige actie voeren: ach wat aardig van ze, toch leuk’ laten ze ervoor zorgen dat het als de wiedeweerga klaar is!! En we weer kunnen slapen.
  Deze onzin actie is alleen het gevolg van alle protesten/klachten over Schiphol maar zeker uit empathie met de inwoners: Schiphol vreest nu. nog meer klachten !!!!
  Mijn brief gaat de prullenbak in, ik doe niet mee aan dat huichelachtige gedrag

 13. Schiphol moet gewoon blijven groeien😃goed voor de economie..kijk als je 25.000 asielzoekers moet huisvesten en alles wordt vol gebouwd ..dan kan schiphol er ook niks aandoen dat er overlast ontstaat.we zijn een overbevolkt land ..mijn dochter zal meschien pas op haar 40ste op haar eigen kunnen wonen…en daar hoor je niemand over …meer mensen is meer co2 uitstoot..plus deze vluchtelingen gaan weer op familie bezoek in hun eigen veilige land..dus ja dat moet ook weer heen en weer vliegen..denk daar maar eens aan mensen..plus hebben deze vluchtelingen vaak nog een huis in eigen land en komen hier profiteren van alle gratis dingen..schiphol moet de mensen die tegen de luchtvaart zijn ,ook een vliegverbod geven..en geef geen kadootjes aan deze zeikerds..als er wordt gezegt ga je huis uit en laat vliegtuigspotter er wonen ..gaan ze ook niet weg..Nederlanders zijn al jaren een zeikvolk..daarom gaat dit landt naar de klote …andere vliegvelden blijven uitbreiden..en dan maken ze zich hier druk om klimaat😂😂😂1% van de wereld uitstoot😂😂elk bedrijf hier wordt weg gepest.. winkelstraten worden spook straaten en restaurants gaan failliet ☹️overal hebben we personeel te kort /en geen asielzoeker die werkt…krijgen alles gratis ..en dan een beetje zeiken over vliegtuigen..donder op 😡

 14. Ik waardeer dit wel van Schiphol, daarbij moet men ook eens kijken wat Schiphol ook verder doet aan ontwikkeling van voorzieningen in de dorpen. Ze betalen mee aan vernieuwing etcetera. Ik zou ook wel eens willen weten hoeveel van de klagers nog nooit gevlogen hebben!
  Ben benieuwd naar een antwoord hierop

 15. Wat een gezeur hier allemaal zeg, jullie gaan zelf vast nooit met het vliegtuig 😉roken vast niet, drinken geen wijntje oid pfffff….. en vwb overlast, ja ook ik hoor een vliegtuig, maar hoor ook auto s , huilende baby s en honden … maak je niet zo druk zeg, anders ga je dood san een hartklap en daar kan een vliegtuig niets aan doe hoor😁

 16. Ik lees veel over dat mensen maar niet bij Schiphol moesten gaan wonen. Wat een gezwam. Toen Schilhol ontstond was de Haarmemmermeerpolder een groot niets. En toen vond Plesman samen met Fokker het een ideale plaats om daar tussen een enkele boer hun ondernemingen te starten. En in het begin vlogen daar per dag een paar vliegtuigen. Dus niet te vergelijken met het overvolle West Nederland van nu, zowel op de grond als in de lucht. Je kan alle mensen hier Niet verplaatsen. Maarja kan wel een vliegeiland voor onze kust bouwen, waarbij je de passagiersafhandeling op de huidige Schiphol laat en de vliegtuig-starts en -landingen vanaf dat eiland doet. deverbinding tussen beiden is ongeveer 25 kilometer en te overbruggen met railvervoer. Kosten: 48 miljard waarvoor je dat voor een groot deel terugverdient met de vrijkomende grond waarop je een hele stad kan bouwen. Winst aan alle kanten dus: minder geluids- en gezondheidsschade, mensen kunnen weer wonen en het vliegbedrijf kan doorgaan. Je verbetert zo de gezondheid van 2 miljoen mensen in de wijde omgeving rond Schiphol.

 17. Ik ben het volledig met Paul Roland eens. En ja hoe vaak zit je indeze periode in de tuin. Wees blij dat het niet in de zomer gebeurt

 18. Geen brief ontvangen in Kudelstaart zuid. Ook hier zullen extra vlieg bewegingen zijn, zijn er nu als in de nacht. Wordt tijd dat Schiphol gratis oordoppen verstrekt aan alle newoners van omliggende banen.

 19. Kudelstaart zuid geen brief gezien. Wel de hele periode alle nachtelijke aankomsten of vertrekken (afhankelijk van de windrichting) op de zwanenburgbaan. En overdag op de piekmomenten in de dubbele vlieggoot van de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan tegelijkertijd.
  Maar ik begrijp dat ik niks mis aan die brief.

  Wat een misselijk makend gebeuren. Gepland onderhoud is maanden zo niet jaren vooruit bekend dan calculeer je net als elk ander bedrijf capaciteit vermindering in. Je gooit je eigen onderhoudsprobleem niet met een snoepje om de mond te snoeren op het bord van ‘de buren’.

  Ik had graag een brief ontvangen die ik aan mijn werkgever kan geven op het moment dat het slaaptekort een voor zorgt dat ik mijn werk niet meer naar behoren kan uitvoeren. Zodat voor mijn werkgever duidelijk is waarom we hier niet normaal kunnen slapen, wie daarvoor verantwoordelijk is en dat ik daar zelf geen invloed op heb.

  15×47000=€705000 waar niemand beter van gaat slapen. Je kunt niet eens oordoppen bestellen op die site heb ik begrepen van iemand die de brief ontvangen heeft.
  Al werken oordoppen niet, de trillingen van die vliegtuigen gaan niet alleen door je oren maar door je hele lijf.
  Die nieuwe stillere vliegtuigen van KLM zijn al helemaal verschrikkelijk dat geluid van die Embraer’s gaat door merg en been. Dat afschuwelijk hoge geluid bij het landen wat ook veel verder reikt dan normaal motor geluid is een mankement (resonantie in de verbrandingskamer) waar de fabrikant geen oplossing voor heeft…

  En dan heb ik het nog niet gehad over al die vieze stofjes, ultra fijn.
  Staat er een jumbo pak swiffers op die site?

  Slaap lekker hé met dat snoepje van €15,- verdeeld over het hele huishouden!

 20. Minder banan om te vliegen minder vliegbewegingen
  Zo is het ook op de snelweg maar bij de vorig onderhouds periode krijg je 750,00 als je de de omgeving wilt paaien omdat je het zo wildt dan moet je die dividendrendement in de mensen stoppen van de buurt en niet in je eigen zak maar dat is hoe het bedrijf schiphol ermee omgaat het land van de groten bedrijf

 21. In iedergeval is er bij Schiphol het besef dat ze overlast veroorzaken. De ongebreidelde groei moet gewoon stoppen! Begin met onnodige vluchten inperken. Eerst een korte vlucht om daarna over te stappen voor een verre bestemming wordt expres goedkoop gemaakt!

  Oordoppen bestellen is een leuke.

 22. Wederom een Schiphollen-actie waaruit blijkt dat de omwonenden totaal niet serieus genomen worden. Ik bedank voor dit zoethoudertje

 23. Ik hoef geen kadootje, ik wil minder herrie en minder gif uit de lucht over me uitgespreid.
  En het argument dat je maar elders moet gaan wonen is zo 1980. Nu is heel Noord-Holland ten zuiden van Heerhugowaard al de klos, heel Zuid-Holland ten noorden van Den Haag en grote delen van Zuidelijk Flevoland en Utrecht de klos.
  Vliegen is niet meer van deze tijd. Stop gewoon met alle transfervluchten en vakantie vluchten.
  Wat is nou belangrijker: veilig en rustig kunnen wonen, of goedkoper kunnen vliegen.

 24. Wat een boel zure reacties. Onderhoud is noodzakelijk en de gemaakte geste gewoon sympathiek. Trouwens Schiphol is al actief sinds 1916, dus ver voordat alle klagers hier hun woning betrokken. Dus import, en zij die hier geboren zijn, hadden allemaal een keuze, waar als zelfstandig volwassene te gaan wonen. Luchtvaart verdwijnt niet, ook niet als Schiphol opgeheven wordt. Kies een andere woonplek, of vertrouw op de immer voortschrijdende techniek. Vliegtuigen worden stiller, veel stiller (en schoner) koester de economische voorspoed die Schiphol bracht en blijft brengen.

 25. Ja leuk bestel ik een boek van 15 euro moet ik 3,95 bijbetalen v oor verzendkosten. Nou dan hoef ik dat cadeautje ook niet meer.

 26. Verzachten is het woord dat Boef gebruikt over deze poging de hele omgeving om te kopen en tegelijkertijd de overlast te vergroten. Het is natuurlijk keihard eigen belang. Er is maar één cadeau mogelijk om omwonenden niet het gevoel te geven dat ze met 15 euro worden afgezeken en dat is minder onderhoud door minder vliegen. Of nog beter, tijdens onderhoud gaat het luchtruim gedeeltelijk gewoon even dicht.

 27. Maar alleen in bepaalde gebieden.. woon zelf in Kudelstaart en soms is er echt behoorlijk wat overlast (of de vliegtuigen moeten na gekeken worden) maar geen brief gezien en vorig jaar met een andere compensatie ook niks. Nee hier schijn je niks te horen

 28. Op deze manier probeert Schiphol z’n overlast voor omwonenden af te kopen.
  Mooie, wollige woorden van topman Ruud Sondag bij de bijeenkomst van PUSH, maar als dit zijn daden zijn……
  Volksverlakkerij in optima forma !!

 29. Laat je niet paaien! Als gehinderde word je gereduceerd tot consument en heeft Schiphol weer een aandeel in het economisch belang.
  Het zou stoer zijn wanneer er een voucher te vinden is in de webshop om een donatie te doen aan stichting RBV…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel