B&W op bezoek bij Boerenvreugd

Maandag bezochten de burgemeester en alle vier de wethouders kinderboerderij Boerenvreugd. Regelmatig worden bedrijven en organisaties bezocht om te horen wat er leeft. Ook dit bezoek zag het hoge gezelschap als zinvol. Het kon met eigen ogen zien waar de eenmalige waarderingssubsidie van de gemeente terecht is gekomen.

Bestuursleden en vrijwilligers ontvingen de bestuurders en legden uit dat de Aalsmeerse kinderboerderij volledig op vrijwilligers draait. Er werd ingegaan op hoe de organisatie in elkaar steekt, wat ze doet, hoe de boerderij gefinancierd wordt en hoe ze de toekomst ziet.

Plannen en zorgen
B&W was onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de vrijwilligers waarvan de meesten zich al jaren voor de kinderboerderij inzetten. Het werven van nieuwe vrijwilligers heeft de continue aandacht en ook wordt er veel nadruk gelegd op natuur- en milieueducatie voor scholen.

Ook zorgen kwamen aan de orde, zoals de veranderingen bij Ons Tweede Thuis, de renovatieplannen van het Hornmeerpark, het parkeerterrein en de veranderingen in het vrijwilligerswerk, dat meer en meer incidenteel lijkt te worden.

Waardevol
Volgens B&W is Boerenvreugd waardevol voor de samenleving. “Een veilige plek waar kinderen spelenderwijs leren en mensen met een beperking zinvol bezig zijn. Het is bijzonder dat de kinderboerderij 100% op vrijwilligers draait en financieel zelfredzaam is, al hebben ze het niet makkelijk.”

Het bestuur van de kinderboerderij zei over het bezoek: “Het bezoek van het college biedt ons de mogelijkheid om onze belangen en doelstellingen te belichten en samen te kijken waar we elkaar kunnen versterken. De gemeente kan voor ons voorwaarden scheppen, waardoor wij blijvend een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Aalsmeerse samenleving.”

Vrijwilligers
De kinderboerderij is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Bij interesse kan er contact opgenomen worden met het bestuur.

Foto: B&W in gesprek met bestuursleden en vrijwilligers van Boerenvreugd. (foto Boerenvreugd) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel