Burgemeester lucht hart tijdens nieuwjaarsreceptie

De burgerzaal was gisteravond haast te klein om onderdak te geven aan de grote hoeveelheid mensen die was afgekomen op de nieuwjaarsreceptie. Naar schatting waren er zo’n 300 burgers die de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Jobke Vonk niet wilden missen.

Aansluitend aan de toespraak was er de onthulling van de maquette van de watertoren, ingeleid door wethouder Van der Hoeven. Dit fraaie houten kunstwerk, vervaardigd in 1928, krijgt vanaf heden een permanente plaats in de burgerzaal.
 
De nieuwjaarsreceptie heeft wel eens minder mensen naar het gemeentehuis getrokken. Naar de reden van de drukte kon alleen maar gegist worden. Was het vanwege het rumoerige politieke jaar, de veranderingen in de zorg of de aanhoudende economische crisis die mensen bij elkaar bracht? Wat het ook was, de sfeer was allerhartelijkst. Vele handen werden geschud, wangen gekust en beste wensen gewenst.
 
Vogelvlucht
In haar toespraak liet burgemeester Vonk het afgelopen kalenderjaar in vogelvlucht passeren. Goede tijden en slechte tijden. Aalsmeer heeft het allemaal beleefd.
 
Ze stond stil bij de rampvlucht MH17. “Hoewel er geen slachtoffers vielen uit onze gemeente, zijn er velen die wel iemand kenden op deze noodlottige vlucht”. Ook noemde ze namen van prominente dorpsgenoten die ons afgelopen jaar ontvielen. Kees Jan Koster, Henny Post, Wulf van Dam.
 
Persoonlijk
De burgemeester was in haar spreken opvallend persoonlijk. Zo gaf ze aan dat ze het op politiek gebied zelf ook lastig had gehad met de verhoudingen in de raad. En dat ze zich nog steeds zorgen maakt over de sfeer. “Het onder een externe begeleider ingezette herstel is nog broos. Wij zullen over onze schaduw moeten heen stappen en het gesprek met elkaar moeten aangaan. Daar heeft iedereen zijn verantwoordelijkheid in.”
 
Compliment
Positief was ze over het verloop van de recente oud-en-nieuwviering. Waar het vorig jaar in Kudelstaart gierend uit de hand liep, was het nu peis en vree. De jongeren kregen een compliment voor de organisatie van het vreugdevuur. De sfeer was gezellig en ontspannen. “Vooral leuk dat er zoveel andere Kudelstaarters waren. Zo zou een dorp als het onze altijd oud en nieuw moeten vieren.”
 
Over jongeren gesproken, deze leeftijdsgroep was niet vertegenwoordigd op de receptie.
 
Betrokken

Andere onderwerpen die de burgemeester aansneed: economie, toerisme en de activiteitenkalender voor komend jaar met prominent aangemerkt: de Ride for the Roses in september.

 
Uiteraard bleef ook de zorg niet onbelicht. Aalsmeer is verkozen als beste ‘Zorg voor elkaar'-gemeente van Nederland. Doelend op het digitale zorgloket waar vraag en aanbod elkaar treffen. Daarmee wordt maar weer eens aangetoond hoezeer Aalsmeerders betrokken zijn bij elkaar en hulp bieden als het nodig is.
 
Koesteren
Ze eindigde haar toespraak dan ook met de hoop uit te spreken dat het goede van Aalsmeer behouden moet blijven. “Aalsmeer is een hechte samenleving waar we oog voor elkaar hebben en voor elkaar zorgen als het nodig is. Laten we die waarden koesteren. Als we daarop vertrouwen kunnen we ook met vertrouwen naar de toekomst kijken.”
 
'Dynamic'
Aan het Aalsmeers Saxofoonkwartet was de eer om de achtergrond van een muzikaal sausje te voorzien. Althans het eerste gedeelte van de avond. Na de officiële gebeurtenissen nam Dynamic Gentlemen het stokje over. En ‘dynamic’ werd het.
 
Dit kwartet blies de aanwezigen bijna de burgerzaal uit. Een normaal gesprek voeren was nauwelijks meer mogelijk. Desondanks was het toch rond twaalven voordat de laatste bezoeker het gemeentehuis achter zich liet.
 
Foto's: Boven: Burgemeester Vonk heft het glas op het nieuwe jaar, er worden handen geschud en geluisterd naar de toespraak.
Onder: Het dynamische kwartet “Dynamic Gentlemen” geeft 'm van katoen. Iets te hard om nog fatsoenlijk met elkaar te kunnen praten.
Foto's Arjen Vos (AV) Zie ook de gallery

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel