Buitenspeeldag brengt mensen samen

In het kader van ‘binnen spelen is leuk, maar buiten spelen is nog veel leuker’ werden woensdagmiddag in Aalsmeer en Kudelstaart verschillende activiteiten georganiseerd. Kinderen werden uitgenodigd om op deze landelijke Buitenspeeldag naar buiten te komen en mee te doen. Bijzondere bijkomstigheid: ook volwassenen trokken naar buiten waardoor de Buitenspeeldag een zeer sociaal gebeuren werd.

Zowel in Kudelstaart als in Aalsmeer Oost werd er veel voor de kinderen gedaan. Het zat de organisatie mee, want het was mooi weer en veel kinderen kwamen op de activiteiten af. De vrijwilligers waren dan ook dik tevreden. 

Drijfnat
In Kudelstaart werd de Aalsmeerse voorronde van het NK Knikkeren gehouden (klik hier voor verslag), georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer. In de Proosdijstraat had De Binding in samenwerking met de Rabobank een gevarieerd aanbod klaar gezet.

De kinderen vermaakten zich op de stormbaan en grote waterbaan. Als levende sjoelstenen gleden ze tussen de poortjes door. Velen werden zodoende drijfnat maar daar was het weer ook naar. Wie juist nattigheid wilde voorkomen of het rustiger aan wilde doen, kon zich laten schminken, een kleurplaat inkleuren, een potje sjoelen of gezonde traktaties maken van fruit en groente. Populair was ook het vuurtje waarboven broodjes geroosterd konden worden.

Zeer tevreden
In de Snoekbaarsstraat in Nieuw-Oosteinde was de Buitenspeeldag eveneens een doorslaand succes. Terwijl de kinderen zich uitleefden op tal van opblaaskussens en rond de brandweerspuit, kropen de ouders bij elkaar om het met elkaar gezellig te hebben. Picknickkleedjes uitgespreid, koelbox erbij en kletsen maar. Welzijnswerker Frans Huybrechts zag het zeer tevreden aan. “Prachtig dat zo'n evenement een hele wijk met elkaar verbindt. Daar doen we het voor,” aldus Huybrechts.

Foto's Ilse Zethof (Kudelstaart) en Jaap Maars (Oosteinde) Zie ook de gallery.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel