Buitenbad Waterlelie geopend

Door: redactie. Het buitenbad van zwembad de Waterlelie is sinds afgelopen zaterdag geopend. Elke zwemliefhebber die een baantje wil trekken in het 25-meterbad kan een tijdsblok van een uur reserveren via de website van het zwembad.  Daar zijn ook de openingstijden te vinden. Het bad is verdeeld in vier brede banen. Er mogen maximaal 30 bezoekers per uur zwemmen. Daardoor is er ruimte genoeg om anderhalve meter afstand te houden. Het water is verwarmd tot ongeveer 21 graden.

De toegang naar het buitenbad is via het buitenhek naast de glijbaan. Daar wordt het toegangsticket, dat je geprint kan meenemen of op je telefoon staat, gescand. Zonder ticket geen toegang. Na het zwemmen is er een route aangegeven naar de uitgang. Restitutie van een gekocht ticket is niet mogelijk en het ticket kan niet worden omgeruild voor een andere dag.

Door de coronapandemie waren de binnensportaccommodaties in de wintermaanden gesloten. Daarom werd begin dit jaar in diverse gemeenten rond regio Aalsmeer  de buitenbaden opengesteld voor recreatieve zwemmers hetgeen tot groot enthousiasme leidde. In overleg met beheerder ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer) zag de Waterlelie in januari van opening af wegens organisatorische redenen.

Het binnenbad is voorlopig uitsluitend in gebruik voor zwemlessen.

Foto Arjen Vos

Lees vorig bericht

Koninklijk fruit bij De Jonge Heertjes

Lees volgend bericht

Pierre’s pennenstreken: ‘Uitgelezen’


1 Reactie

  • Het buitenbad is een 50 meterbad.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *