Brug opeens 2 maanden langer dicht

Nee hoor, niks brug eindelijk weer helemaal open. De oudste van de twee Aalsmeerderbruggen op de N196 over de Ringvaart blijft twee maanden langer afgesloten. Pas op zaterdag 22 november zijn alle wegstroken weer volledig beschikbaar, na bijna vijf maanden onderhouds- en vervangklussen.

Afgelopen vrijdag zou het werk aan de brug moeten zijn afgerond. Dat was maandenlang de boodschap van de provincie Noord-Holland, beheerder van de brug. Diezelfde vrijdag kregen omwonenden, alleen zij, een brief in de bus dat er “verborgen gebreken” zijn geconstateerd tijdens de werkzaamheden en dat de brug langer dicht moet. “De kwaliteit van het staal van een aantal onderdelen van de smalle brug is slechter dan uit voorbereidend onderzoek was gebleken.”

Niet voorzien
De aannemer herstelt de gebreken in november, schrijft de provincie. Dat zijn niet-voorziene werkzaamheden die een andere aanpak vergen – lassen aan klep en onderzijde van de brug vanaf pontons op het water. De brug moet daarvoor in horizontale stand geplaatst zijn, anders dus dan de afgelopen maanden. De voorbereidingen voor de extra werkzaamheden zijn inmiddels aan de gang.

Al die tijd blijft het autoverkeer in beide richtingen uitsluitend over de breedste brug rijden. Ook tussen 11 en 23 oktober, wanneer alle werk aan de brug stilligt. Pas wanneer de werkzaamheden voltooid zijn, kan de smalle brug weer in gebruik worden genomen.

Mogelijk eerder open
De provincie streeft ernaar de werkzaamheden te “versnellen” zodat de brug op maandag 17 november weer gebruiksklaar is.

De overige afsluitingen, zoals van de Aalsmeerderdijk richting Rijsenhout, blijven van kracht tot alle werk af is. De hinder van de brugafsluiting valt volgens de provincie mee. “Het verkeer blijkt redelijk door te stromen.” Dat is ook de ervaring van weggebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel