Bronzen ‘Eco Schools’ certificaat voor de Groenstrook

Donderdag 18 januari heeft Wellantcollege de Groenstrook het Bronzen Eco Schools Certificaat in ontvangst mogen nemen. Met dit predicaat wordt aangetoond dat de school goed op weg is waar het gaat om duurzaamheid.

De school heeft een ultiem duurzaamheidsdoel voor ogen: het halen van de zogenaamde Groene Vlag. Daarvoor moeten zeven stappen gezet worden. Met het binnen een jaar halen van het bronzen certificaat is de school goed op weg.

Eco Heroes
Speciaal voor de missie is een werkgroep opgericht, de zogenaamde 'Eco Heroes', bestaande uit onder andere een schoolleider/ teamleider, leerlingen en docenten. De inzet van de leerlingen is essentieel om de Groene Vlag te mogen ontvangen. De groep heeft in een korte tijd veel bewerkstelligd. De leerlingen hebben presentaties gehouden in het huidige eerste leerjaar. Hier hebben ze uitgelegd wat de taak van de Eco Heroes is Daarnaast is er ook de mogelijkheid gegeven om te solliciteren voor een plek binnen de werkgroep. Geïnteresseerde leerlingen werden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit hele proces werd uitgevoerd door de meiden en jongens van de Eco Heroes. Ze hebben vier enthousiaste leerlingen aangenomen.

Inmiddels is de duurzaamheidsscan twee maal uitgevoerd. Deze scan gaat over tien thema’s en laat de verbeterpunten in en om de Groenstrook zien. De groep heeft, naar aanleiding van de scans, drie thema’s (Afval & Grondstoffen, Gezondheid & Hygiëne en Communicatie) gekozen waar ze mee aan de slag zijn gegaan.

De Eco Heroes zijn op woensdag 7 februari tijdens de open dag aanwezig om informatie te geven.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel