Brandweer kan geen boom meer zien

Storm in Aalsmeer en Kudelstaart. Code rood. Het hield de gemoederen van iedereen flink bezig. Op Facebook, twitter en Instagram verschenen gisteren de hele dag berichtjes, filmpjes en vooral foto’s van omgewaaide bomen, takken op de weg, weggewaaide tuinmeubelen, beschadigingen en zelfs trampolines waar de wind mee aan de haal ging. Het verkeer had er behoorlijk last van, evenementen werden afgelast en velen waagden zich niet buiten. 

De brandweer heeft het ontzettend druk gehad en was met drie wagens in touw. Zo’n vijftig keer moest er in Aalsmeer en Kudelstaart uitgerukt worden. Op Facebook verklaarde Joost de Vries van de vrijwillige brandweer “Ik kan geen boom meer zien.” Via de social media is er dan ook veel respect voor de vrijwilligers van de brandweerkazerne geuit. Ook drukke tijden voor de Meerlanden die er achteraan komt om alles weer netjes op te ruimen.

Maar ook de brandweer is nog niet klaar, want ook vandaag moeten ze af en toe nog uitrukken voor omgevallen bomen of takken die op afbreken staan. Er wordt dan ook gewaarschuwd om niet naar het bos of naar parken met veel bomen te gaan. Loszittende takken kunnen nog naar beneden komen. 

Een kleine foto impressie waarin te zien is hoe de storm in Kudelstaart huis heeft gehouden (foto's Eric Aarsen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel