Bovenlanden komt nog tekort voor droomboot

Een deel van het Comité van Aanbeveling met Berry Philippa, Esther Gouwerok en Huib de Vries (Foto Arjen Vos)

Ze zijn al een aardig eind op weg maar het ontbreekt de bestuurders van De Bovenlanden op dit moment nog aan een slordige 15.000 euro om hun droom te verwezenlijken. De stichting die 25 jaar geleden is opgericht ter bescherming van de trekheestercultuur en behoud van het unieke natuurgebied in de Westeinderplassen, wil dolgraag beschikken over een eigen boot. De plannen zijn er, de tekeningen ook. Nu het geld nog.

Zoekend naar een boot die past bij de cultuur van Aalsmeer, kwam de club uit bij een authentiek ontwerp van een Punter, die in Aalsmeer ‘Grundel’ wordt genoemd. De voorbereidingen kwamen van jachtwerven Gouwerok en De Vries, de assemblage wordt door Daniël Alderden voor zijn rekening genomen. Dit jeugdige botenbouwtalent heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het maken van aluminium platbodems. En aluminium is precies wat Bovenlanden geschikt acht voor een jaar rond gebruik. Vanwege het milieuaspect wordt de boot voorzien van een elektromotor, geleverd door Mark Koopmans Yachtservice.

Stand van zaken
Het bestuur van de Bovenlanden gaat voortvarend te werk om het doel te realiseren. Met behulp van een Comité van Aanbeveling worden alle watersport gerelateerde bedrijven benaderd voor een bijdrage. Dat loopt aardig, maar lijkt toch een beetje te stagneren, merken we tijdens een doordeweekse bijeenkomst waar de huidige stand van zaken wordt doorgenomen. Toch is het Comité, bestaande uit Berry Philippa, Esther Gouwerok, Huib de Vries en Mathijs van Gaalen, optimistisch gestemd. “We hebben een prognose gemaakt en weten zeker dat het gaat lukken,” zegt Esther Gouwerok, “we hopen dat ondernemers zich door een gift nog meer betrokken gaan voelen bij de Bovenlanden. Dat er een soort club ontstaat waar je graag bij wilt horen.”

Opdracht
Ze hebben in totaal 50 ondernemingen op de korrel. Een getal met symbolische waarde vanwege de 25 jaren die gepasseerd zijn en de 25 jaren die men vooruit wil met de nieuwe boot. Als die bedrijven allemaal 500 euro willen bijdragen, is de boot binnen. Op dit moment staat de teller nog op 10.000 euro. Een mooi bedrag waarmee de opdracht om te bouwen in elk geval gegeven kan worden. Maar toch is de stichting nog niet helemaal content met de toezeggingen tot nu toe. Er is echt meer geld nodig om de droom te kunnen verwezenlijken.

Positief
Mocht er na het afwerken van de lijst niet genoeg geld opgehaald zijn, dan worden de pijlen gericht op andere ondernemingen. Mogelijk wordt er zelfs een beroep gedaan op particuliere geldschieters maar zover wil de stichting en het kwartet comitéleden nog niet vooruit kijken. “We bijven positief en verwachten dat de Grundel nog dit vaarseizoen te water gelaten kan worden,” luidt de conclusie na deze tussentijdse rapportage.

Tekst Arjen Vos

 

Eén reactie

  1. Wat misschien nog belangrijk is om te weten maar wat niet helemaal duidelijk in het stukje naar voren komt: waaróm wil de Bovenlanden zo graag een eigen boot? Om lekker te gaan varen met de familie als het mooi weer is?
    Nee, dat is natuurlijk niet de reden.
    De Bovenlanden beheert een groot aantal percelen in zowel het Oosteinder- als het Westeinderplassen gebied. Deze percelen zijn bijna allemaal alleen over water te bereiken. Op dit moment moet dus steeds een boot geleend of gehuurd worden wanneer de percelen geïnspecteerd, beheerd of bezocht moeten worden. Dat is op zijn zachtst gezegd onhandig.
    Wordt het een boot vol luxe? Nee, het wordt een werkboot die tegen een stootje kan. En één die duurzaam is, gebouwd voor en door Aalsmeerders.
    Om de Bovenlanden dus goed haar werk te laten doen zodat het schitterende gebied behouden blijft voor álle Aalsmeerders (en veel mensen van buiten de gemeente grenzen) wordt gezocht naar donateurs. Wat ons betreft mogen dat zowel water als niet water gebonden bedrijven zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel