Boulevard of the Roses bij watertoren

Het lijkt nog ver weg, maar vele vrijwilligers zijn al volop bezig met de organisatie van de Ride for the Roses van 6 september. De dag ervoor vindt de Pre-Ride plaats. Vanuit verschillende veilingen in Nederland fietsen deelnemers naar Aalsmeer.

Aalsmeer staat dat weekend in het teken van de Ride for the Roses en er is van alles te doen. Als bijzonderheid komt er een Boulevard of the Roses bij de watertoren. Zaterdag 5 september is ook het begin van de jaarlijkse feestweek.

Feestelijke ontvangst
Tijdens de Ride for the Roses is er een aantal bedrijven en organisaties dat iets speciaals voor de fietsers en het publiek wil gaan doen langs de route. Ook wordt er een Run for the Roses georganiseerd op de atletiekbaan. Het grootste evenement is echter de Boulevard of the Roses bij de watertoren. Het gebied van de Kudelstaartseweg tussen de Zwarteweg en Beethovenlaan zal feestelijk worden aangekleed met duizenden rozen, stalletjes met eten en drinken en muziek.

Het gebied wordt op zaterdag 5 en zondag 6 september omgedoopt tot Boulevard of the Roses. De organisatie wil hiermee bereiken dat de bezoekers van de Ride for the Roses naar huis gaan met een positief beeld van Aalsmeer en met het gevoel dat Aalsmeer een plaats is waar het goed toeven is.

Vuur en Licht op het Water
Op zaterdagmiddag om 16.15 uur worden zo’n 350 wielrenners en 500 supporters van de pre-Ride bij de watertoren welkom geheten door burgemeester Jobke Vonk en kan er wat gedronken en gegeten worden. Zaterdagavond is het feest bij de watertoren en is er het jaarlijkse vuurwerkspektakel Vuur en Licht op het Water.

Vuur en Licht op het Water zal, samen met de projectorganisatie en de gemeente, de organisatie op zich nemen van dit deel van het Ride for the Roses-programma. Het gaat in het bijzonder om de activiteiten op zaterdag 5 en zondag 6 september op de Kudelstaartseweg langs de oevers van de Westeinderplassen.

Het wordt door deze gecoördineerde aanpak mogelijk om een goed op elkaar aansluitend, veilig en spectaculair programma te realiseren voor deelnemers en bezoekers van: de pre-Ride op zaterdagmiddag met 350 wielrenners, Vuur en Licht op het Water op zaterdagavond en de Ride for the Roses op zondag met circa 12.000 deelnemers.

Warm Aalsmeer bad
Mike van der Laarse van Vuur en Licht op het Water: “Op zondag 6 september, tussen 12.30 en 14.30 uur, willen we de deelnemers aan de Ride een onvergetelijk gevoel bezorgen. Aan het einde van hun rit komen de wielrenners langs de watertoren over de Boulevard of the Roses, op weg naar de officiële finish in FloraHolland. Zij krijgen dan een warm Aalsmeers bad met een mooi uitzicht op de Westeinder, bloemen, muziek en gejuich. Wat wil je nog meer na 100 kilometer fietsen.”

De projectorganisatie is druk bezig met het promoten van de Ride for the Roses. Bij allerlei evenementen kunt u ze tegen komen, zoals afgelopen weekend bij Kom in de Kas, maar ook tijdens de komende Geraniummarkt, de Haringparty in Haarlemmermeer, Aalsmeer Flower Festival, Kudelstaart 777 en de WesteinderWaterWeek.

Wilt u iets doen voor de Ride for the Roses? Fiets de 100, 50 of 25 kilometertochten mee, wordt donateur of vrijwilliger. Kijk op de website voor meer informatie. 

Foto's: het grootste peloton van de wereld trok in 2011 ook langs de watertoren. Vuur en Licht op het Water is een spektakel in Aalsmeer. (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel