Bosrandweg wordt ‘biobased proeftuin’

De Provincie Noord-Holland is vandaag begonnen met een proef om de berm van de Bosrandweg in te richten als zogenaamde biobased proeftuin. Over een lengte van 850 meter wordt de N231 aangepast. Het startschot vond plaats op de parkeerplaats bij het Schinkelbos.
 
Dit project betekent dat de weg volledig – van berm tot berm – wordt uitgevoerd met zo veel mogelijk biobased materialen. Dit zijn natuurlijke materialen die onbeperkt voorradig zijn zoals bijvoorbeeld miscanthusgras, bamboe, suikerriet en hars. Met deze proeftuin wil de Provincie bijdragen aan de transitie binnen de grond-, weg- en waterbouwsector van traditionele materialen naar duurzame biobased varianten.
 
Startbijeenkomst
Gedeputeerde Elisabeth Post gaf vanmorgen samen met Chris de Vries (directeur Beheer en Uitvoering provincie Noord-Holland) en Jan Jorna (directeur van Dura Vermeer) het startschot voor de aanleg van de eerste Noord-Hollandse biobased proeftuin. Het werd een feestelijke bijeenkomst in de speciaal iervoor neergezette tenten. Een illusionist liet een tafeltje zweven waarmee hij aantoonde dat er wonderlijke dingen kunnen gebeuren. Daarna werd een symbolische biobased sleutel overhandigd waarmee het houten huis dat als publieksinformatiepunt dienst zal doen, kon worden betreden.
 
Dit bouwsel is eveneens geheel in stijl vervaardigd van biobased materialen. Daarnaast staat een informatiebord met meer informatie over de verschillende toepassingen. Zie voor meer informatie ook de website van de Provincie: noord-holland.nl/n231
 
Foto's (vanaf boven:) gedeputeerde Elisabeth Post krijgt de sleutel overhandigd van Chris de Vries en Jan Jorna, het informatiebord en het bezoekersinformatiepunt. Op de voorpagina het zwevende tafeltje. Foto's Jaap Maars
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin