Borden moeten veilig varen bevorderen

Een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar en burgemeester Oude Kotte bij een nieuw bord langs de Brandewijnsloot (Foto gemeente)

Veilig gedrag op het water is al een aantal jaar een punt van aandacht. De aanhoudende overlast van te hard varen, harde muziek, alcoholgebruik en feesten was voor de gemeente aanleiding om dit op te nemen in het gemeentelijk veiligheidsbeleid. De gemeente Aalsmeer, politie, brandweer, Stichting Westeinder Aalsmeer Promotie en Stichting Westeinder Zeil Wedstrijden hebben de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking/project gestart om de veiligheid op het water te bevorderen.

Op verschillende plekken langs Aalsmeerse vaarroutes zijn vorige week borden geplaatst. Hierop staan gedragsregels te lezen die moeten leiden tot veilige recreatie op het water. Er wordt ook toegezien op naleving daarvan.

Burgemeester Gido Oude Kotte zegt in een persbericht: “In onze waterrijke gemeente hebben wij het voorrecht om dicht bij huis te kunnen recreëren op het water. Voorwaarde daarbij is natuurlijk wel dat dit veilig gebeurt en we willen overlast voorkomen voor omwonenden en eigenaren van de eilandjes in de Westeinderplassen. Te hard varen en alcoholgebruik door veelal jonge schippers zien we helaas nog te vaak. Geniet van onze unieke Westeinderplassen maar doe dit verantwoord en houd rekening met elkaar.” Oude Kotte richt zich ook tot de ouders die hij oproept een oogje in het zeil te houden als kinderen het water op gaan.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman

3 reacties

  1. Ben het helemaal met de vorige reacties eens, te jonge kinderen in bootjes met een veell te zware motor die te hard varen en de handhavers die niet onder het bruggetje Door kunne waar de Kids metde bootjes verdwijnen. Geen vaarbewijs van de oudere jeugd enz. enz ze seinen elkaar in als ze politie of handhaving zien. Een waarschuwing helpt niets, misschien de bootjes in beslag nemen voor een paar weken?.. als er vandaag of morgen iets ernstigs gebeurt , gaan jullie misschien andere maatregelen nemen, maar dan is het te laat!,,,,

  2. Leuk de borden ,maar er wordt bijna niet gehandhaafd, bij ons op de haven wv n.m. wordt je stapelgek
    Van de jeugd ,die onverantwoord zeer hard varen er moet eerst iets erg gebeuren . Er zijn zelfs leden die naar een andere ligplaats uitkijken.
    De gemeente wil de recreatie stumuleren. Begin dan met handhaven

  3. Is een mooi nieuw bord, maar waar staat het telefoon nr van handhaving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel