Boodschappendienst Heliomare voor buurtbewoners

Deze week is de boodschappendienst van Heliomare van start gegaan. Het is een service die het activiteitencentrum aan de Zwarteweg aanbiedt aan buurtbewoners. In Heliomare zijn mensen werkzaam die een lichamelijke of chronische beperking of niet-aangeboren hersenletsel hebben. De dienst is actief op dinsdag en donderdag. Gratis. Buurtbewoners kunnen zich melden bij Heliomare, cliënten doen de boodschappen. Maar… er komen nog geen reacties van omwonenden.

“De dienst is voor alle bewoners van de wijk,” vertelde locatiemanager Mieke van Arem dinsdag op het in Heliomare gehouden wijkoverleg Stommeer. Maar de service is natuurlijk vooral bedoeld voor “mensen die slecht ter been zijn, schoolgaande kinderen hebben of het even erg druk hebben”.

Tasje boodschappen
Kun je als buurtbewoners eventjes tien kratten bier in de winkel laten halen en netjes bij je thuis laten afleveren? “Het is niet de bedoeling dat onze cliënten de weekendboodschappen doen. Wel de doordeweekse, een tasje boodschappen,” aldus Van Arem. Het moet een eenvoudig boodschappenlijstje zijn waarmee haar cliënten goed uit de voeten kunnen. Die gaan met het lijstje naar het winkelcentrum in de Ophelialaan, waar ze hun inkopen doen.

Het initiatief is gekomen van vrijwilligers en cliënten die “graag iets willen betekenen” voor de omgeving. Van Arem: “Wij zagen er heil in. Zo kunnen we laten zien wie we zijn.” In eerste instantie mikt Heliomare op de Mendelstraat, de Zwarteweg en het nabije deel van de Jac.P. Thijsselaan. “Het moet te behappen zijn,” legde ze uit. “We willen bescheiden starten. Het moet eerst lopen voor we het gebied groter maken.”

Serieus werk
Van Arem wees de buurtbewoners er met overtuiging op dat de boodschappendienst beslist niet gezien moet worden als “bezigheidstherapie”. Ze verfoeide de term. “Onze cliënten zijn niet gek, ze hebben alleen pech. Ze willen graag werken. Voor hen is het geen 'dagbesteding', maar 'werk'. Serieus werk. Net als wij vinden zij het ook fijn als ze iets voor anderen kunnen betekenen.”

Cliënten en vrijwilligers hebben de boodschappendienst opgezet. Er is geproefgedraaid, winkeliers uit de Ophelialaan sponsoren het project, omwonenden hebben flyers in hun brievenbus gevonden. Kortom, alles is startklaar. “Iedereen is enthousiast, vrijwilligers en ook cliënten,” zei Van Arem. “Het wachten is op bewoners die gebruik maken van de dienst…”

Gebruik maken van de boodschappendienst van Heliomare? Mail, bel (088 920 3900) of loop gewoon even binnen (Zwarteweg 98)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin