‘Bompakket’ blijkt stapel broodjes

Door Arjen Vos. De buren van de Poolse supermarkt kunnen weer naar huis en degenen die het huis niet uit mochten, kunnen weer een luchtje scheppen en tegelijk opgelucht adem halen. Er zal geen bom ontploffen bij de Polo Smak. De in plastic verpakte doos bevatte geen bom maar een stapel broodjes die vanmorgen in alle vroegte door een leverancier was neergezet.

Dat was de uitkomst van de inzet van de robot die de Explosieven Opruimruimingsdienst Defensie op de ‘zwarte doos’ had afgestuurd. Met het apparaat konden röntgenfoto’s worden gemaakt waarmee de inhoud van het pakket werd geanalyseerd. Terwijl de EOD hiermee bezig was, had de leverancier van het pakket zich al gemeld met de mededeling dat het om een onschuldige inhoud ging. Dat weerhield de specialisten er echter niet van om het onderzoek af te maken en tot dezelfde conclusie te komen.

Logische reactie
Volgens een woordvoerder van de politie zijn er afspraken gemaakt met de Poolse supermarkten om op een andere manier met dergelijke leveringen om te gaan. “Als er iets bezorgd wordt is het handiger dat het in transparante dozen wordt neergezet dan op deze manier. Wat we nu gedaan hebben was een logische reactie gezien de gebeurtenissen van de laatste tijd.”  De situatie rondom Poolse supers is gespannen sinds de vier aanslagen In Aalsmeer, Heeswijk Dinther, Beverwijk en Tilburg. Wat de hele operatie gekost heeft, kon de woordvoerder niet zeggen. Het zal in elk geval niet op de ondernemer worden verhaald.

Foto’s Laurens Niezen Fotografie

Lees vorig bericht

Dorpsstraat afgezet vanwege verdacht pakket

Lees volgend bericht

Thirsa ‘jonge lijstduwer’ voor CDA


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *