Bomen weg langs Machineweg

Door: Mariëlle Wegman. Het nieuw te realiseren ‘Rooie Dorp’ aan de Machineweg vordert gestaag maar heeft een aantal slachtoffers geëist: de bomenrij tussen trottoir en bebouwing. Het bood afgelopen vrijdag een treurige aanblik, die gevelde bomen op een rij.

Hoeveel bomen zijn er verwijderd, wat waren het voor bomen, komt er iets voor terug? Zo ja, wat komt ervoor terug en hoeveel? Nieuwsgierig als wij zijn hadden wij graag wat aanvullende vragen voorgelegd aan de voorlichter van wethouder Alink. Deze was echter telefonisch niet bereikbaar heden middag.

Tientallen jaren
Aalsmeer en bomen lijken niet heel erg goed samen te gaan. Er sneuvelen er steeds meer, als voorbeeld noemen we de kaalslag langs de N196 ten behoeve van de nieuw aan te leggen busbaan. Er wordt wel steeds jonge aanplant beloofd, maar tegen de tijd dat het volwaardige vervanging is voor hetgeen heeft moeten wijken, zijn we tientallen jaren verder. Zodra voor ons meer duidelijkheid is over de situatie aan de Machineweg, brengen wij u daar uiteraard van op de hoogte.

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel