Bomen kers op de taart van centrum

Door: redactie. (Update) De aanplant van twaalf prunussen in de Zijdstraat en vier leilindes op het Molenplein, zijn voor het centrum na de renovatie van leidingen en herbestrating de kers op de taart. Loonbedrijf van den Ancker uit Amstelveen, sinds gisteren met tractor en kraanwagen in de weer, verwacht dat vandaag alle bomen geplant zijn.

De Ginkgo biloba aan het begin van de Zijdstraat

De keuze voor deze twee boomsoorten is een zorgvuldige afweging geweest. De leilindes op het Molenplein vormen een groene buffer tussen plein en bebouwing en zorgen voor verkoelende schaduw in de zomer. Daarbij passen ze volgens de hovenier goed bij het beeld van de korenmolen. Zowel de lindes als de prunussen blijven compact zodat hinder van gevallen blad in de herfst beperkt blijft. De prunussen geven in het voorjaar roze bloemen en daarmee kleur aan de Zijdstraat.

Vandaag bleek dat het centrum behalve met de genoemde prunussen en leilindes ook is opgesierd met een Ginkgo biloba, ook wel bekend als Japanse notenboom. De uitgespaarde vierkanten krijgen nog een buxusrand om te voorkomen dat fietsen tegen de bomen worden geplaatst.

(Foto’s Arjen Vos)  

Eén reactie

  1. Compliment.
    Hier wordt je toch vrolijk van, als je ziet dat nieuwe jonge aanwas van de natuur ook bij de bestuurders van gemeente Aalsmeer op hun prioriteitenlijst staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel