Bomen geveld, vissen gered

(Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Voor de steeds verder oprukkende verbindingsweg die Aalsmeer-Oost met -West en -Centrum verbindt moesten vijf beeldbepalende populieren aan de rand van het zogenaamde  ‘Parallelweggetje’ wijken. In rap tempo werden de bomen deze week gekapt, daarmee werkruimte makend voor de aanleg van een rotonde. Eerder werden al twee populieren geveld. De treurwilgen zijn gesnoeid en blijven behouden.

Vorige week stonden de vijf populieren er nog (Foto Arjen Vos)

De hekken die voor aanvang van de werkzaamheden geplaatst werden, maken tegelijk een eind aan de mogelijkheid om de ventweg via de Molenvlietzijde in te rijden. Met ingang van heden is het voortaan voor de mensen die langs deze weg wonen omrijden geblazen via de verderop gelegen Middenweg. Wel is er nabij de werkzaamheden een tijdelijk tegelpad aangelegd die de ventweg met het fietspad langs de Aalsmeerderweg verbindt. Zodra de nieuwe verbindingsweg helemaal klaar is, wordt de bestaande aansluiting van de Middenweg op de Aalsmeerderweg afgesloten.

Mannen van Ballast Nedam in actie om karpers te redden

Wandelaars lopen zich vast
Een tegenvaller zijn de huidige werkzaamheden voor wandelaars die gebruik maken van het klompenpad aan de oostzijde van de Molenvliet. Vanaf de Zwarteweg is de route door het klaphek aldaar wel toegankelijk maar bij de kruising Aalsmeerderweg/Ophelialaan lopen wandelaars zich vast tegen de hekken en zullen zij toch weer het hele stuk terug moeten.

Karpers bevrijd
Tijdens het voorbereidende werk voor de aanleg van de ‘Verlengde Molenvlietweg’ werden de medewerkers van Ballast Nedam door een buurtbewoner geattendeerd op de aanwezigheid van karpers in de poldersloot die zij op het punt stonden te dempen. Met vereende krachten en een speciaal voor de klus aangerukt visnet werden een zevental volwassen vissen en enkele tientallen jongere exemplaren uit hun benarde positie bevrijd en verderop in een sloot vrijgelaten.

(Onderste twee foto’s Marcel Bartels)

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin