Boezemwater aangevuld met verse vis

Door: Arjen Vos. (bevat video) Een koud klusje voor de vrijwilligers van Vislust. Afgelopen zaterdag werden er een kleine honderd karpers uitgezet in het water van de Molenvliet. Elke vis werd voordat deze de vrijheid werd gegund van twee kanten gefotografeerd.

Met enige regelmaat worden de Aalsmeerse en Kudelstaartse wateren op deze manier van nieuwe vis voorzien. De karpers zijn gekweekt in de Haarlemmermeer en op initiatief van het Hoogheemraadschap, gemeente Aalsmeer, Visbedrijf Rekelhof en Hengelsportvereniging Vislust aan het Aalsmeerse water toegevoegd. De kosten van de uitzet worden door genoemde partijen gedeeld. Door het fotograferen en documenteren kunnen de vissen worden gemonitord wanneer ze later worden gevangen. Van hobbyvissers wordt gevraagd een foto en specificaties als gewicht en lengte van gevangen karpers door te geven aan de visvereniging. Het liefst zou de vereniging de vissen ook nog chippen maar dat is vooralsnog te ingewikkeld.

Snoepjes
Het grootste gedeelte van deze lichting werd uitgezet in het boezemwater. Dat er speciaal voor de Molenvliet was gekozen was vooral met het oog op de overlevingskansen van de karpers. Volgens de mannen van Vislust een veiliger omgeving dan de Westeinderplassen. De kans dat de nieuwkomers daar ten prooi vallen aan de meerval is aanzienlijk. Hoe groot de karpers op het oog ook lijken, volgens de vissers worden ze door de meerval beschouwd als ‘snoepjes’.

Een kleine hoeveelheid kweekvis werd dezelfde dag uitgezet in Kudelstaart.

Foto’s en film Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Hoe kies je de juiste eettafel?

Lees volgend bericht

Centrumwinkeliers geven korting


1 Reactie

  • Dankuwel namens de oosterburen
    die gaan allemaal de poolse pan in helaas

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *