Boerenvreugd om door ringetje te halen

Deze had u nog van ons tegoed: een kort verslag van de werkzaamheden op kinderboerderij Boerenvreugd afgelopen weekend. In het kader van NLDoet werd hier een groot aantal klussen opgepakt. Zo'n 25 vrijwilligers hadden zich voor een of twee dagen aangemeld om onderhoudswerk te doen.

Dat er op een kinderboerderij altijd werk is, werd wel duidelijk. Boerenvreugd bestaat dit jaar 25 jaar. In november 1993 werd de boerderij door de toenmalige koningin Beatrix geopend. Komend najaar zal er volop aandacht worden besteed aan dit jubileum.

Trouwring
Om dit seizoen weer netjes voor de dag te komen, werd het zand in de zandbak gezeefd. “Een paar jaar geleden vonden we nog een gouden trouwring maar vreemd genoeg heeft niemand die nog opgeëist,” laat een van de zandzevers weten, “we hebben het sieraad nog altijd in bewaring. Wie denkt de eigenaar te zijn, kan zich melden. Als deze persoon de gegraveerde datum goed heeft mag ie hem hebben.” Dit weekend wordt er niet veel spannends in het zand gevonden. Maar dat het speelzand weer schoon is, wordt gewaardeerd door de kinderen die er vanaf nu weer in terecht kunnen maar zeker ook door hun ouders.

Een ander zanderig klusje is het ophogen van de verblijfplaats van de ezels. Een enorme berg zand wordt door een aantal potige kerels met kruiwagens uitgereden. Het zweet staat de mannen op het voorhoofd en ze zijn zichtbaar blij als het koffiepauze is.

Violen
Andere klussen zijn het schoonspuiten van de speeltoestellen en ook het interieur van de stolp wordt flink onder handen genomen. De boerderij is onder meer verrijkt met een nieuwe toiletgroep. Aan de poort wordt een bak violen gereed gemaakt. In no-time is deze klus geklaard. In paars en gele kleuren worden de cijfers '25' zichtbaar. Het is duidelijk dat het jubileumseizoen is begonnen.

Tekst en foto's Arjen Vos zie ook de gallery onder de advertentie van GroenLinks 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel