Boerenvreugd in de prijzen dankzij Rabo-actie

Diana de Groot en Wim Appelman van Boerenvreugd met de cheque (Foto pr)

Door: redactie. Tijdens de uitreiking van de cheques van de RaboClubSupportactie afgelopen zaterdag bij Qui Vive in De Kwakel vielen ruim 50 Aalsmeerse en Kudelstaartse clubs en organisaties in de prijzen. Het hoogste bedrag was voor kinderboerderij Boerenvreugd die blij verrast werd met een geldbedrag van bijna 4000 euro. Vertegenwoordigers Diana de Groot en Wim Appelman stonden te juichen toen het bedrag bekend werd gemaakt.

In totaal deden er 150 clubs en organisaties mee aan de actie van Rabobank Rego Schiphol en brachten 2766 Rabobankleden hun stem uit op hun favoriete club. De Rabobank verdeelde op de feestelijke dag een totaalbedrag van 140.000 euro.

De cheque voor Boerenvreugd bedroeg 3962,72 euro. Het bestuur en de vrijwilligers van de Aalsmeerse kinderboerderij laten weten zeer dankbaar te zijn voor dit mooie bedrag en ook trots dat zoveel leden hun stem op de boerderij hebben uitgebracht. Het geldbedrag wordt besteed aan een nieuw onderkomen voor pluimvee.

De heersende vogelgriep heeft ervoor gezorgd dat er moest worden nagedacht over een betere, ruimere huisvesting voor de dieren. Door steeds nieuwe uitbraken van vogelgriep in Nederland wordt de ophokplicht door de overheid steeds verlengd. Met een nieuw verblijf is er voor de kippen meer ruimte zijn op het moment dat ze opgehokt moeten zitten.

Het nieuwe verblijf zal bestaan uit twee kippenverblijven en ruimte voor duiven. Ook komt er een educatief gedeelte. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de boeren en boerinnen van Ons Tweede Thuis en de vrijwilligers. Zij moeten zo gemakkelijk mogelijk de dieren kunnen verzorgen.

Klik hier voor een compleet overzicht van de donaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin