Blik en drankkartons vanaf heden in plasticton

Het was onlangs al aangekondigd maar vanaf vandaag zamelt Meerlanden in Aalsmeer naast plastic ook metaal (blik) en drinkpakken in. Om het verwachte extra afval te verwerken, worden op diverse bestaande inzamellocaties extra containers geplaatst. Ook komen er containers voor plastic, metaal en drinkpakken (ook wel afgekort met PMD) op twee nieuwe locaties: op de Zwarteweg, hoek IJsvogelstraat en op de Catharina Amalialaan bij Winkelcentrum Oosteinde.

Volgens de afdeling communicatie van afvalverwerker Meerlanden worden met name de hotspots nauwlettend 'gemonitord'. “Mocht de capaciteit van de containers toch niet voldoende blijken, dan zorgen we voor oplossingen,” aldus de communicatie-afdeling.

Technisch kan het
Dat deze inzameling vandaag van start gaat, staat volgens wethouder Wilma Alink los van het nog te realiseren nieuwe afvalbeleid. “Dit is versneld ingevoerd op verzoek van de fracties,” zegt de wethouder, “gemeentes in de omgeving zamelen al op deze manier in, waarop de vraag gesteld werd waarom het bij ons dan niet kan. Technisch kan het dus was er geen reden om het langer uit te stellen.”

Overigens bestaat volgens Alink de mogelijkheid dat er bij het nieuwe afvalbeleid nog iets gaat veranderen. “Niet in de samenstelling van het afval, mogelijk wel in wat er opgehaald en wat er weg gebracht moet worden.”

Geen stoma
Meer informatie over wat in de inzamelcontainers voor plastic, metaal en drinkpakken kan, staat op de website van de gemeente Aalsmeer bij 'Soorten afval' en op de site van inzamelaar Meerlanden. Opvallendste item wat op de gemeentsite genoemd wordt wat niet bij het PMD ingeleverd mag worden, is stoma- en dialysemateriaal. 

Tekst en foto Arjen Vos

(advertentie)

3 reacties

  1. Goed initiatief om nog meer te scheiden maar waarom staan de nieuwe PMD bakken boven gronds en niet als de bestaande bakken onder gronds?

  2. Er is een standpunt ingenomen , en ik hoop dat het werkt .
    Zo snel mogelijk de afval kalender versturen .
    Want ik hoop dat de inwoners de kalender heel belangrijk vinden .

  3. Even gekeken op de website van de Meeranden bij de regels voor de pmd sortering.
    Veel te complex .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin