Binnenbaden Waterlelie 40 jaar

Vandaag is het veertig jaar geleden dat de binnenbaden van Zwembad De Waterlelie geopend werden. Iedere betalende bezoeker wordt vandaag getrakteerd op een kopje koffie, thee of een glaasje limonade met iets lekkers erbij. Er is nog vrijzwemmen tot 13.00 uur vanmiddag. 

Het buitenbad was in 1974 ook al in aanbouw, maar omdat de binnenbaden eerder klaar waren gingen ze alvast open. De belangstelling voor zwemlessen kwam meteen op gang en het eerste binnenbad van Aalsmeer werd al snel populair bij recreanten.

Opvolger VIBA
De directe voorganger van De Waterlelie was de VIBA. Een afkorting van Vereniging tot Instandhouding van een Badhuis in Aalsmeer. Maar een badhuis? Het was niet meer dan een houten zwembad in de buitenlucht vlakbij de watertoren. Met twee kleine, één groot bad en de Westeinderplassen. Vaak was het overlevingszwemmen door de wind en de hoge golven, maar velen Aalsmeerders hebben er gezwommen.

De naam De Waterlelie werd officieel pas in mei onthuld, toen ook de buitenbaden klaar waren. Er was een prijsvraag uitgeschreven, die 157 inzendingen opleverde met 367 naamsuggesties. Jonge zwemster Monique Logger won en kreeg een gratis abonnement.

Actiemaand
Zwembad De Waterlelie viert dit hele jaar hun feestelijke 40-jarig bestaan met iedere maand acties en leuke activiteiten. Ook de horeca doet mee met speciale lekkernijen. Deze maand is het in de horeca Indische maand. De actie van de maand is korting op het gebruik van de sauna.

Op 16 maart is er een baby- en peuterzwemfeest, mede mogelijk gemaakt door Kinderopvang Snoopy. Tussen 13.00 en 15.00 uur zijn (groot) ouders met hun baby of peuter welkom om samen te zwemmen en leuke dingen in het water te doen.

Alles is terug te lezen op hun website en in de speciale jubileumkrant, die in januari huis aan huis is verspreid en nog steeds verkrijgbaar is bij het zwembad.

Foto's: Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel