(Bijna) klaar voor de start

Door: Arjen Vos. Een goede voorbereiding is volgens het gezegde het halve werk. Daarom wordt er op tal van plaatsen nog flink gesleuteld en geschaafd aan de pramen om morgen wel beslagen ten ijs te komen als er morgen voor de 37e keer een pramenrace gehouden gaat worden. Op de aan de Van Cleeffkade gemaakte foto bovenaan dit artikel probeert een deel van team Proost Aalsmeer nog te redden wat er te redden valt aan de uit elkaar gevallen achtersteven.

Volgens het drietal bemanningsleden komt het allemaal wel goed met hun schuit. “Drijven doet hij in elk geval,” aldus een van dit optimistische trio. Niet alleen moeten de noodzakelijke reparaties worden uitgevoerd, ook de opbouw moet er nog op. Een gefiguurzaagde kameel die geduldig langs de wal staat te wachten roept de nodige vraagtekens op. Wat die met het thema ‘SPIE’s Nieuws Flits’ te maken heeft zullen de toeschouwers morgen ontdekken.

Klunen
Overigens vaart de Pramenrace een opvallende nieuwe route. Direct na de start om 12 uur op de Pontweg sputteren de platbodems niet gebruikelijk naar bakboord richting centrum maar slaan stuurboord af naar het Oosten waar bij de IJsclub aldaar waarachtig gekluund moet worden. Om vandaar uiteindelijk weer richting Westeinderplassen te koersen waar het ongetwijfeld eindigt in een feestelijke chaos.

(Foto Arjen Vos) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin