Bezoeker Tentdienst: ‘Die saamhorigheid is prachtig’

Spreker Gor Khatchikyan aan het woord

Door: Leni Paul. Na braderie en vuurwerk op zaterdag was er zondagmorgen de Tentdienst. Zes kerken, te weten de Cama-gemeente, Hervormde Kerk Dorp, Alphakerk, Oosterkerk, Lijnbaankerk en Levend Evangelie Gemeente hadden de godsdienstige handen ineengeslagen en boden ook dit keer weer een gevarieerd programma.

De belangstelling voor deze gezamenlijke dienst was, zoals elk jaar, groot. Vrijwel elke stoel was bezet en ook dit keer waren ook diverse belangstellenden van de niet-organiserende kerkgenootschappen aanwezig. Opvallend ook de opgewekte stemming en de persoonlijke benadering: een welkomstwoord bij de entree vergezeld met een ferme handdruk. Ook opmerkelijk dat veel jeugdigen de weg naar de bijeenkomst hadden weten te vinden. De pakweg duizend aanwezigen kregen eigentijdse elektronische, vaak opzwepende klanken, aansprekende teksten en loepzuivere zang te horen. Het thema waarover gesproken werd was het bij onze tijd passende onderwerp Duurzaamheid.

Boeiend betoog
Na het openingswoord, een aantal liederen en een scheikundige uitleg over het belang van goed omgaan met onze planeet trad een van de meest enthousiaste sprekers van de bijeenkomst naar voren, de uit Armenië afkomstige Gor Khatchikyan. Deze arts/spreker was tijdens de coronacrisis regelmatig als deskundige in de media en hield deze ochtend een boeiend betoog waarbij de tent aan zijn lippen hing. Geen nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid: wie de ontwikkelingen volgt weet inmiddels van de rampen die ons bedreigen.

Na afloop bleven de aanwezigen nog geruime tijd aanwezig om na te praten. “Die saamhorigheid is prachtig,” aldus de ontboezeming van een trouw kerkbezoeker waarmee de niet kerkelijke verslaggeefster het volkomen eens was.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Werkreturn)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin