Bewonersavond nieuwbouwproject Zwarteweg

Dinsdagavond is er in het gemeentehuis een informatieavond voor bewoners over het nieuwbouwplan 'Zwarteweg'. De bedoeling is dat er tussen N196, Zwarteweg, Hortensialaan en Gloxiniastraat starterswoningen, rijtjeshuizen en halfvrijstaande woningen in het middensegment verrijzen. Het geheel moet volgens B&W in uitstraling aansluiten bij de wijken Stommeer en Hornmeer.

Nu is het een onbebouwd, ontoegankelijk, verwaarloosd groengebied en ook de lokale dependance van afvalbedrijf De Meerlanden (voorheen gemeentewerken) is er gelegen. Dat plan is onderdeel van de Tuinen van Aalsmeer, de reeks projecten rond de Burgemeester Kasteleinweg.

Participatie
De participatie over de zogenoemde concept-startnotitie – een stuk waarin de gemeente de (rand)voorwaaarden voor het Zwartewegplan opsomt – is op 17 juni gestart. Tot en met 8 juli kunnen bewoners reacties op de startnotitie aan B&W sturen (mail of brief: postbus 253, 1432 AG). Reacties zijn ook welkom op de bewonersavond.

De informatiebijeenkomst op 23 juni vindt plaats in de raadskelder en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Iedereen is welkom.

● Klik hier voor meer informatie

Illustratie: het Zwarteweggebied zoals de gemeente dat uitgetekend heeft, tussen N196 (schuinlopend rechtsboven), Zwarteweg (onderaan rechts), Hortensialaan (huizen links deels zichtbaar) en Gloxiniastraat. (beeld: gemeente)
 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin