Bewoners OTT en leerlingen Westplas sporten samen

Derdejaars leerlingen van het Wellantcollege Westplas Mavo lieten deze week zien dat zij ook maatschappelijk betrokken zijn. Tijdens hun laatste themaweek, die in het teken van Sport en Spel staat, hebben ze afgelopen woensdag een activiteit georganiseerd voor cliënten van Stichting Ons Tweede Thuis.

Om twaalf uur werden de deelnemers opgehaald bij hun voorzieningen Hortensialaan en Amstel-Meer waarna de spelletjesmiddag op het terrein van de school kon beginnen. Voor een aantal cliënten waarvoor dit niet haalbaar was, bleven de leerlingen spelletjes op de woning zelf doen. Of werd er alleen gezellig thee gedronken en gekletst.

Respectvol
Elke leerling had een eigen taak. Begeleiding van de deelnemer, helpen bij een spelletje, gastvrouw of dj zijn en nog veel meer. Er werd onder andere fanatiek gesjoeld, met een waterpistool geschoten, eendjes gevangen en balspelletjes gedaan. Uiteraard mocht de nodige karaoke met gezellige Nederlandstalige nummers niet ontbreken.

Voordat iedereen weer naar de woning teruggebracht werd, werden er ijsjes, certificaten en zelfs medailles uitgedeeld. Al ging het bij de spelletjes niet om het winnen, sommige deelnemers dachten daar duidelijk anders over. De leerlingen konden soms nog wat leren van hun inzet en enthousiasme.  

Iedereen deed zijn of haar best om het deze speciale gasten naar hun zin te maken. Voor deze jongeren ook weer een leermomentje, waarbij ze allemaal respectvol met de deelnemers omgingen. De schoolleiding kijkt met trots terug op deze gezellige activiteit.

Foto's: Gezelligheid bij de spelletjes (foto's Wellantcollege Westplas Mavo)

 

(advertentie)

 

Lees vorig bericht

Jouw Marktkraam in andere handen

Lees volgend bericht

ParkeerMeer


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *