Bewoners Kudelstaart van start met Nieuwe Energie

Terwijl in Den Haag gedemonstreerd wordt voor betere klimaatafspraken, geeft in Kudelstaart een groep buurtbewoners aan afspraken te willen maken voor een buurtenergieproject. Zo'n honderd woningeigenaren in de Anne Frank- en Haya van Somerenstraat slaan samen met Sienergie en de gemeente Aalsmeer de handen ineen voor Nieuwe Energie. 

Op dinsdag 12 februari 20:00 uur wordt er in het Dorpshuis een informatiebijeenkomst georganiseerd. “We willen dit serieus aanpakken,” zegt mede initiatiefnemer Theo Bergonje, “als het mogelijk is met lokale leveranciers. Maar eerst willen we toetsen wat het draagvlak is. En kijken waar we accenten gaan leggen: isolatie, zonnepanelen, buurtbatterijen en warmtepompen zijn aandachtspunten die sommigen al hebben genoemd.”

Er is volgens Bergonje een stappenplan gemaakt en een groepje mensen opgestaan die de kar willen trekken. “Het is niet uitgesloten dat ook de Gemeente Aalsmeer concrete support wil geven. We kunnen ook contact leggen met de lokale banken, om te verkennen welke financiële mogelijkheden er zijn. Voor niets gaat de zon op.”

Dat er snel spijkers met koppen moeten worden geslagen is volgens Bergonje belangrijk omdat de bewoners dit project voor de zomer afgerond wil hebben.

“Er is enthousiasme voor dit idee, omdat het niet blijft bij mooie gedachten: we willen afhankelijk van de kansen en individuele mogelijkheden per woning ook maatwerk realiseren.”

Voor meer informatie kan Theo Bergonje gebeld of gemaild worden: 06 22514297 / theo.bergonje@rws.nl

Foto archief AV

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin