Bevrijdingspop bij Ons Tweede Thuis

Aalsmeerder Danny Terp trad op bij diverse huizen

Stichting Dag van je Leven en Ons Tweede Thuis wilden het vieren van 75 jaar bevrijding op 5 mei niet zomaar voorbij laten gaan. Ze bedachten iets om de vele mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiding te verrassen bij hun eigen woning. Bestuursleden van Dag van je Leven waren op Bevrijdingsdag al vroeg op pad met ruim 40 taarten voor de verschillende woonvoorzieningen. Ook mochten ze amaryllisbollen uitdelen namens Kwekerij Floralia uit Lisse.

Zo’n 30 voorzieningen werden vermaakt met een optreden van een artiest in de eigen tuin of straat. Uiteraard allemaal netjes op 1,5 meter afstand, al mochten de bewoners zelf wel met elkaar dansen. Er werd luidkeels meegezongen en genoten van het entertainment. Ook werden er de nodige ‘aangepaste’ polonaises gelopen. En voor sommige voorzieningen waren poffertjes geregeld.

Het Meezingteam bij Amstelmeer

Bellenblaas
Voorziening Amstel-Meer kon in de ochtend genieten van Bubblusion met hun bellenblaasact en in de middag meezingen met de enthousiaste jongens van Het Meezingteam, compleet met confetti, rook en bellenblaasmachine. Bij Koningsstraat en Beethovenlaan deden ze het iets rustiger aan met poffertjes en de bellenblaasact. Bij Hortensialaan zagen de bewoners zangeres Sabrine Hallewas aan het werk, Lodewijk van de Pumpin Piano’s speelde en zong de sterren van de hemel bij De Spil in Kudelstaart en zanger Danny Terp bouwde een feestje met de cliënten van BZW Sweelinckstraat. Het duurde niet lang of ook de buurtbewoners stonden mee te dansen met de verschillende Nederlandstalige hits.

Bij andere voorzieningen gingen René Eshuijs, Danny Terp, Lynn van de Polder, Pumpin Piano’s, Sabrine Hallewas, Maarten Obbink, een luchtdirigent, Margreet het Hart en het Meezingteam langs. Ook werd er bingo gespeeld met Kees Bos en zijn Muzikale Bingo.

Hart onder de riem
Stichting Dag van je Leven zegt blij te zijn dat ze dit feest in samenwerking met Ons Tweede Thuis voor deze doelgroep mochten organiseren. “Normaal gesproken zien we deze kanjers tijdens de botendag of in de feesttent in september,” aldus voorzitter Rob Langelaan, “nu mochten we een keer een kijkje nemen bij hen bij de woonvoorziening en het feest naar ze toe brengen. Een hart onder de riem, want ze mogen deze coronaperiode geen familie zien en niet naar hun dagbesteding. Ze zitten eigenlijk gewoon opgesloten met elkaar. We hopen dat de omgeving het ook leuk vond want omdat het buiten moest plaatsvinden kon vaak wel heel de buurt meegenieten…”

Lodewijk van Pumpin Piano’s bij De Spil

Deze optredens en taarten werden mogelijk gemaakt door sponsors als Stevaco en DHL en donaties van bedrijven en particulieren zoals een aantal booteigenaren, die in juni met de jaarlijkse botendag mee zouden doen. Ook mocht Dag van je Leven rekenen op een bijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds. Sommige artiesten traden belangeloos op of vroegen een vergoeding voor het geluid.

Stichting Dag van je Leven organiseert grote evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals de jaarlijkse botendag en het feest tijdens Feestweek Aalsmeer. Maar ook laten ze individuele of groepswensen in vervulling gaan. Het bestuur hoopt snel weer een bijzondere wens te kunnen regelen. Interesse om de stichting te ondersteunen? Ze zijn voor 100 procent afhankelijk van sponsoring en werken uitsluitend met vrijwilligers.
Voor meer informatie kijk op www.dagvanjeleven.org,Facebook of Instagram.

Tekst en foto’s Ilse Zethof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel