Bestseller auteur in Oude Veiling

Suzanna Jansen (Foto Mark Uyl)

Traditiegetrouw nodigen Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en De Bibliotheek Amstelland in de Boekenweek een bekende schrijver uit. Op woensdag 20 maart komt bestseller auteur Suzanna Jansen naar De Oude Veiling in Aalsmeer voor een lezing over haar nieuwste boek De Omwenteling (of de eeuw van de vrouw). 

Suzanna Jansen, bekend van onder andere Het Pauperparadijs, is schrijver, verteller en moderator. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Ze tekent de ‘grote’ historie op door te laten zien wat die met individuele levens doet. Als spreker is ze enthousiast en bevlogen waarbij ze haar luisteraars meeneemt met haar inspirerende stijl.

Positie van vrouwen
In haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw – ook alweer een bestseller – beschrijft ze de positie van vrouwen en dus die van ons allemaal, sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. En toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen. NRC recensie: “Een meeslepend verhaal dat uitnodigt om nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen én voor mannen.”

Suzanna debuteerde in 2008 met Het Pauperparadijs over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen en haar familiegeschiedenis daar. In Ondanks de zwaartekracht (2017) vertelt Suzanna over haar (mislukte) droom om balletdanseres te worden. Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië (2019) is het aangrijpende relaas van een doodgewone student die door de oorlog zijn leven ziet afbrokkelen en geen andere keuze heeft dan op een schip stappen over de Middellandse Zee.

Woensdag 20 maart 2024 20.00 uur in De Oude Veiling. Ga voor informatie en voorverkoop kaartjes naar de websites kunstencultuuraalsmeer.nl en de bibliotheekamstelland.nl.

(Partnerbijdrage KCA)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel