Belangrijke Aalsmeerders gezocht voor Oosteindedriehoek

Oosteindedriehoek vanaf de Legmeerdijk gezien (Foto: archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Voor nieuwbouwproject Oosteindedriehoek kunnen suggesties voor straatnamen worden ingediend. De gemeente heeft gekozen voor het thema ‘Belangrijke Aalsmeerders’. De Commissie Naamgeving Openbare Ruimte gaat nu op zoek naar straatnamen die passen binnen dit thema en vraagt inwoners mee te denken.

Met een overkoepelend thema voor de wijk ontstaat er volgens de gemeente herkenning en maakt dat de wijk herkenbaar is als wijk van Aalsmeer. Op deze manier kunnen Aalsmeerders die zich op verschillende manieren en in verschillende tijdvakken hebben ingezet voor de Aalsmeerse samenleving worden geëerd. De commissie denkt aan het vernoemen van bijvoorbeeld Olympiërs, notabelen, verzetsmensen en Farregatters.

Bij het kiezen van de namen wil de commissie een diversiteit aan mensen eren, waaronder vrouwen en ondervertegenwoordigde groepen in de samenleving. Er wordt gewerkt aan een lijst met namen, maar er wordt ook input gevraagd aan inwoners. Welke belangrijke Aalsmeerders uit het verleden mogen niet ontbreken in deze wijk?

Voorwaarden
Suggesties voor vernoemingen kunnen worden ingediend via participatie.aalsmeer.nl tot uiterlijk 31 juli 2024. Voor het vernoemen van personen gelden bepaalde voorwaarden, waarvan de belangrijkste zijn:

 • De te vernoemen persoon moet minimaal vijf jaar overleden zijn.
 • De persoon moet van groot belang zijn geweest voor de Aalsmeerse samenleving.
 • De persoon moet van onbesproken gedrag en onomstreden zijn.
 • De persoon mag niet al vernoemd zijn in de gemeente Aalsmeer.

De commissie gaat aan de slag met alle suggesties en namen die reeds op de lijst staan en maakt hieruit een afgewogen keuze. Hierbij speelt het geen rol hoe vaak een naam is ingediend. Er kan niet op namen worden gestemd.

23 reacties

 1. Jelle Atema wereldberoemd en van groot belang geweest voor Aalsmeers Corso en nog vele andere dingen.

 2. De heren J en A Jongkind die jaren lang Kind en Dier organiseerden in de Veiling.

 3. Dokter Kaan de voortreffelijke huisarts uit de goede oude tijd van/aan de Oosteinderweg. Was naast dag- nacht en weekenddiensten beschikbaar ook nog in staat om zich in te zetten voor Het Rode Kruis. Hij verdient de mooiste straat, laan of weg in de nieuwe buurt die kennelijk Buitenveen blijft heten, zo genoemd door een buitenbeentje…

 4. Dirk van Holland (straat/Pad)
  Heeft veel betekend voor het Aalsmeerse verenigingsleven,Voetbal enz

 5. Bad meester Geerts van het oosterbad.
  ook in het verzet gezeten.

 6. Theodore van Houten veel (oorlog)onderzoek gedaan en bekend persoon in Aalsmeer en Farregat

 7. Ome Henk Könst. Daar heeft bijna iedere jonge Aalsmeerder van leren schaatsen.

 8. Frenk Leuningsteeg.

  Legendarische keeper van de handbal en seringenfluisteraar

 9. Dirk van Leeuwenstraat,

  Dirk van Leeuwen heeft veel gedaan voor het verenigingsleven. Turnvereniging, en vooral ook voor de Flowercup trampoline springen.

 10. Badmeester Geurts

  BAREND Geleijn De Bezorger van de Aalsmeerderkrant!

  Allebei markante personen uit het Farregat!

 11. Cor Visserstraat oude directeur van Klaas Visser International en oud voorzitter van het Aalsmeerse Bloemrncorso van Aalsmeer naar Amsterdam

 12. Top namen joost, simpel, al dat gedoe met inloggen dmv de link veel te omslachtig allemaal, namen opschrijven, checken en drukken die borden en doorgaan… en niet zeuren dat daar weer een commissie zich over moet gaan buigen….. laat ze gewoon ff Aalsmeer vandaag on line lezen dan zijn ze binnen 15 min klaar.

 13. Farregat namen. Maar als je dat nu zonder voornaam doet maak je het wat minder ‘beladen’ Spaargarenlaan, Pietpad, Kooijstraat, Verseveld, Kraanlaan, Verbeekdreef, Janmaathof, Jongkindbrink, Wegmanhof, Leeuwenkooi, enzovoort.

 14. Barend Geleijn, de krantenbezorger van de Aalsmeerder courant. Welke Aalsmeer Oost persoon kent deze man niet. Jaar in jaar uit bracht hij de krant en voor kinderen altijd een snoepje bij zich.
  Deze man is al vele jaren overleden.

 15. Piet janmaat. Meer dan 50 jaar aktief melkboer in aalsmeer. Dag en nacht 7 dagen per week stond hij klaar voor de gemeenschap. Minder bedeelde hielp hij ook. Was een zeer gezien persoon. De laatste met paard en wagen.

 16. De Vries,
  Wellicht duurt de bouw 2 à 3 jaar. Dan komt hij mogelijk in aanmerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin