Begraven in balans met omgeving

Begraafplaats Aalsmeer (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Aalsmeer wilde niet meer in de top 10 van gemeenten waar begraven het duurste is, schreven we vorig jaar zomer. Om beter in de pas te lopen met omliggende begraafplaatsen, zijn de tarieven verlaagd. Dit geldt voor zowel de kosten van het begraven in een (particulier) graf als de kosten voor het (algemeen) onderhoud.

De gemeente zegt het begraven op de Algemene Begraafplaats betaalbaar te willen houden voor iedereen en heeft daarom besloten de tarieven vanaf dit jaar naar beneden aan te passen. Het begraafrecht daalt met 20 procent en de kosten voor het onderhoud met 10 procent.

Finnema nieuwe beheerder
Naast het verlagen van de tarieven, draagt de gemeente eveneens met ingang van dit jaar het beheer van de aula op de begraafplaats Aalsmeer over aan uitvaartorganisatie Finnema. Vanaf heden is de aula op de begraafplaats via Finnema te bespreken voor uitvaartplechtigheden en condoleances. Binnenkort zal Finnema de aula moderniseren zodat het gebouw een warmere uitstraling krijgt en voldoet aan de eisen van deze tijd.

De gemeente blijft wel verantwoordelijk voor het verzorgen en onderhouden van de begraafplaats.

Meer informatie over de tarieven in 2021 kunt u vinden op de gemeentesite.

Foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel