Bazaar levert € 25.000 op

Afgelopen zaterdag hield de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer haar jaarlijkse bazaar. Naast een grote opkomst van mensen die een kijkje kwamen nemen voor de gezelligheid werd er veel verkocht. De opbrengst van de dag was ruim boven de € 25.000, wat net iets meer was dan vorig jaar.

De helft van dit bedrag is bestemd voor acht nader te bepalen goede doelen en de andere helft is voor de Doopsgezinde Gemeente zelf. Uit de reacties bleek dat de bazaar meer is dan alleen maar geld inzamelen.

Jong en oud
‘Gezelligheid, gemoedelijkheid, grandioos, goede sfeer en goede kwaliteit spullen’ waren geluiden die je er hoorde. Jong en oud wandelde binnen en zelfs de 94-jarige Bar Eveleens-Tas is ieder jaar weer van de partij. Jaren was ze vrijwilliger. “De kerkzaal is te druk voor de rollator, maar ik kan nog wel meedoen aan de verlotingen. En ik haal altijd bloemen en koffie met gebak.”

De organisatie is blij dat ieder jaar weer zoveel mensen spullen sparen voor de bazaar. Er was dan ook van alles te koop, waaronder ook boeken, kleding, bloemen en planten en meer.

Prijswinnaars
Maar naast de verkoop van spulletjes is er het Rad van Fortuin, de verlotingen en een aantal raad- en behendigheidspelletjes, waaronder de spiraal en de voelzakjes.
Prijswinnaars waren onder andere Anna-Maria Mantel die het aantal krenten in het krentenbrood bij benadering raadde, Johan Lanser raadde het gewicht van een pompoen en Leo de Jong wist het aantal Steense bonen te raden.

Verder wonnen Ria Pak, Heleen de Jong, Wil Hofman, Janny Kroes, Ellen Boomhouwer, Jeroen Buis en Paul Keessen verschillende prijzen. Van een weekend naar Texel en een tripje naar Londen tot aan een grote quilt en een goed gevulde Fairtrademand.

De datum van voor volgend jaar kan alvast op de kalender gezet worden, want dan wordt de bazaar 14 november gehouden. 

Foto: De bazaar werd ook dit jaar weer goed bezocht (foto Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel